tiistai 24. marraskuuta 2020

Marraskuinen lumipuutarha

Viime viikonloppuna meilläpäin oli todella hieno keli, ja perjantaina oli vielä satanut kaunis lumipeitekin, joten lauantaiaamuna oli pakko käydä kiertelemässä puutarhassa ja ottaa samalla vähän valokuvia. Lumi kyllä ihanasti valaisee maisemaa näin pimeänä vuodenaikana, mutta se taisi vielä tällä kertaa jäädä vain muutaman päivän iloksi. Tervetuloa piipahtamaan hetki kanssani marraskuisessa puutarhassamme näiden kuvien välityksellä!

Metsäpuutarha huokuu rauhaisaa tunnelmaa. Aamulla kuvia ottaessani lumi oli vielä lähes koskematon. Ainoastaan Sydänpolun reunalla kulkivat yksittäiset jäniksen jäljet ja siellä täällä alppiruusujen alla näkyi merkkejä hiirten viipottamisesta.

Sydänpolulla alppiruusut tuovat vihreyttä valkeuden keskelle. Puolukanvarvut ovat jääneet lumen alle.

Nuotiopaikalta kasvihuoneelle päin. Mörköpolku erottuu Liljarinteen keskellä kivasti lumikuorrutteen ansiosta.

Tähän vuodenaikaan puutarhan kiinteät rakenteet ja puuvartiset kasvit korostuvat. Puutarhaportin muoto pääseekin kauniisti esille. Kesällä ainakin itselläni huomio menee herkästi vain portissa kukkiviin kärhöihin ja ruusuihin.

Hyötytarha, kasvihuone ja kuvan oikeassa reunassa viime kesänä perustettu Pisara, jonka kärhötuki ja pikkusyreeni tuovat kivasti korkeutta tällekin alueelle.

Etualalla Rinnekaari, taustalla Rinnepenkki, jonka kääpiövuorimäntyjen ja tuivioiden oksat ovat kauniisti lumen peittämät.

Terassille vievän liuskan kaide korostuu taas ohuen lumikerroksen ansiosta nätisti.

Terassilta kasvihuoneelle ja lavatarhalle päin.

Etupihalla mm. heinät ja talventörröttäjäperennat rikkovat lumipeitettä. Kärhöistä erityisesti oikeanpuoleisessa tuessa kasvava kiinankeltakärhö on koristeellinen ympäri vuoden.
 

Onko teillä jo tullut ensilumi?

Iloa päivääsi!

6 kommenttia:

 1. Kaunista. Meillä lumi sulaa jo pois. Mukavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on enää rippeet jäljellä. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista
 2. Lumi tuli, lumi suli. Tällä haavaa on ihan ohut lumiharso.

  VastaaPoista
 3. Kävihän se ensilumi, mutta suli pian pois. Lisää olis huomenissa tiedossa, mutta jää nähtäväksi mitä olomuotoaan se alas sataa. Meillä rannikolla perinteisesti talvi tulee vasta vuoden vaihduttua, mutta poikkeuksiakin on nähty runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuli tänään lunta lisää,mutta saa nähdä, sulaako se vielä lähipäivinä pois.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...