perjantai 28. elokuuta 2020

Esittelyssä kasvihuoneen edustan oleskelualue

 Kaupallinen yhteistyö: Ikikivi

Tämän kesän suurin projektimme on ollut kasvihuoneen edustan ja sinne johtavan polun liuskekiveyksen tekeminen. Voi, kuinka olenkaan odottanut, että saamme alueen valmiiksi! Mielikuva tästä alueesta kiveyksineen on ollut minulla jo parin-kolmen vuoden ajan, mutta vasta tänä vuonna sen toteuttaminen tuli ajankohtaiseksi. Jo varhain keväällä aloitimme perustusten teon, kesä-heinäkuussa pääsimme tekemään itse liuskekiveystä, jonka jälkeen aluetta piti vielä vähän viimeistellä, ja nyt neljän kuukauden työn jälkeen tuntuu aivan upealta nähdä alue valmiina. Viime viikonloppuna pääsimme vihdoin viettämään oleskelualueen "avajaisia". Herkuttelimme omenapuiden katveessa ihanilla jäätelöannoksilla, lapset saivat mehua ja miehen kanssa kilistimme kuohuviinilasilliset urakan päättymisen kunniaksi.

Vaaleista liuskekivistä tehty polku johtaa terassin portailta kasvihuoneen edustalle. Polun toiselle puolelle jää Buried Pot Garden, toiselle taas tänä kesänä valmistunut Pisara.

Tällä hetkellä kasvihuoneen edustan oleskelualue on yksi minulle rakkaimmista paikoista puutarhassamme. Tämän puutarhaunelman toteutumisesta kiitän myös Ikikiveä, jolta tilasimme alueen kauniit, vaaleat liuskekivet. Uudistuneella oleskelualueellamme tulemme varmasti viettämään paljon aikaa jatkossa. Itse suunnittelin jo alkavani juomaan viikonloppuisin iltapäiväteet oleskelualueen pöydän ääressä, jos sää vain sallii. Lapset taas tykkäävät ajella kiveyksellä mm. radio-ohjattavalla autolla, joka nurmikolla ja puutarhan hiekkapoluilla ei liiku yhtä hyvin kuin tässä tasaisella, kovalla alustalla.

Pisaran reunakivien ja liuskekiveyksen välissä on kivimursketta. Mesembriantemum kukkii edelleen runsaasti.

Kasvihuoneen oleskelualueelta terassille päin. Vasemmalla pieni puutarhasilta johtaa yrttitarhan yli mansikkalaatikoille.

Vaikka tämä projekti olikin aikaavievä ja melko työläs, lopputulos on kuitenkin sen verran palkitseva, että tulevina vuosina aiomme tehdä liuskekivettyä aluetta puutarhaamme vielä lisää. Näihin uusiin suunnitelmiin palailen, kun toteutuksen aika on käsillä.:) 

Ihanaa viikonloppua!

14 kommenttia:

 1. Todella kaunis liuskekivi, alueesta ja polusta tuli erittäin onnistunut kokonaisuus. Pohjatyöt ovat näissä projekteissa aikaa vievät ja ne kannattaakin tehdä kunnolla. Onnittelut aherruksesta!

  VastaaPoista
 2. Siis, oijoi, aijai, voivoi! Aaah! Muuta ei sanotuksi saa!......Ihan täyrelline! On komia ja yhyristää hianosti taloon kasvarihin ja pääsöö kuivin jaloon hakemahan syätävät.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi kiva! :) Monipuolista kivien käyttöä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tiiu, että saimme olla mukana toteuttamssa ihanaa puutarhaunelmaanne. Lopputulos näyttää hienolta ja nauttikaahan ihanasta pihastanne syksyn kuulaina päivinä! Palvelemme mielellämme jatkossakin!

  VastaaPoista
 5. Kaunista kiven käyttöä - nuo upotetut ruukut näyttävät hauskoilta!

  VastaaPoista
 6. Kaunista ja niin siistin huoliteltua😍 Minäkin suorastaan rakastan liuskekiveä ja olen tehnyt sillä patioita mutta paksummasta muurikivestä myös kauhurinteen pengerrykset. Upeaa materiaalia vaikkakin hieman hintavaa. Hinta toisaalta ei harmita niin paljon kun ajattelee, että materiaali kestää ikuisesti👍

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...