keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Daaliat talven yli

Kuluneena kesänä kokeilin ensimmäistä kertaa daalioiden kasvattamista. Ohjeiden mukaisesti istutin juurakot ruukkuihin huhti-toukokuun vaihteessa esikasvatusta ajatellen, latvoin taimet toukokuussa ja lopulta kesäkuussa istutin kasvit lopullisille paikoilleen niin kukkapenkkeihin kuin ruukkupuutarhaankin. Daaliat palkitsivat ihanalla kukinnallaan heinäkuusta alkaen, ja kukkivat aina ensimmäisiin hallaöihin saakka. 

 

Daalia 'Mystery Day'
 

Ajattelin kokeilla nyt myös juurakoiden talvetusta, jotta saisin nauttia samasta kukkaloistosta ensi vuonnakin. Ensimmäisen hallan jälkeen nostin juurakot maasta ja kaivoin ne pois ruukuista, puhdistin juurakot varovaisesti mullasta ja käärin sanomalehtipaperiin. Vein sanomalehtipaperiin käärityt juurakot laakeissa pahvilaatikoissa autotalliin, joka tosin taitaa olla vähän liian lämmin optimaalista talvettamista ajatellen. Toivon kuitenkin, että edes osa daalioideni juurakoista säilyisi hengissä kevääseen ja lähtisi sitten istuttamisen jälkeen taas uuteen kasvuun.

 

Daalia 'Onesta'

Oletko sinä talvettanut daalioita? Jos olet, otan mielelläni vinkkejä vastaan, jotta saisin omanikin hengissä ensi kevääseen!:)

Kivaa keskiviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Olen laittanut mukuloiden ympärille kuivaa hiekkaa sinne sanomalehden sisälle ja laatikon täytteeksi.

  VastaaPoista
 2. Aivan upea tuo daalia mystery day!!!

  https://suninidea.blogspot.com/2020/11/kotityo-palkitsin.html

  VastaaPoista
 3. Maas kasvanehista juurakoosta ravistelin enimmät mullat ja kiataasin kans sanomalehtihin, ennen kellarihin viäntiä. Purkiis olevat vein kaikki purkkiinensa. Purkkien mullat tuntuuvat lopuksi niin kuivilta, etten ruvennu juurakoora kaivelemahan ylähän. Oon talavettanu ennenki purkiis ja hyvin o lähteny keväällä. Ainahan joku kualla kupsahtaa. Onnia talavetuksehen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tosiaan edes osa selviäisi kevääseen asti.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...