tiistai 3. marraskuuta 2020

Syksyn pionipuuhia

Rakastan pioneja, ja odotan niiden upeaa kukintaa aina yhtä innolla. Yleensä olen hankkinut pionini astiataimina kesäisin, mutta tällä kertaa päädyin ensimmäistä kertaa kokeilemaan pionin juurakoiden istuttamista syksyllä kuultuani siitä paljon hyviä kokemuksia niin tutuilta kuin Facebookin puutarharyhmissäkin. Reilu viikko sitten juurakot päätyivät maahan, tosin valeistutukseen. Siirrän ne lopullisille paikoilleen ensi kesänä, jos ne nyt selviävät talvesta. Tänä vuonna pari pioneistani ei noussutkaan, joten jos ne eivät lähde kasvuun ensi vuonnakaan, korvaan ne näillä uusilla. Lisäksi uutta istutusaluetta varten tarvitsen muutaman ja Liljarinteessäkin saattaisi olla tilaa vielä parille ihanalle pionille. 

Lokakuussa istuttamani pionin juurakotTässä vielä lista istuttamistani pioneista:
- kiinanpioni 'Duchesse de Nemours', 'Dr. Alexander Fleming', 'Immaculee', 'Pink Panther', 'Madame Emile Debatene', 'Krinkled White', 'Dancing Butterfly'
- hybridipioni 'Flame', 'Paula Fay'

Oletko sinä istuttanut syksyllä pionin juurakoita?

 Mukavaa tiistaita!

10 kommenttia:

 1. Ihana kokoelma! :) Olen istuttanut juurakoita parina syksynä, kaikki ovat lähteneet kasvuun. Viime syksynä istutin silkkipionin ja kaukasianpionin juurakot, molemmat kukkivatkin kesällä. Varsinkin silkki on sen verran arvokkaampi ostos taimena, etten ole raaskinut hankkia, juurakko tuli huomattavasti edullisemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että syksyllä istuttamasi pionien juurakot ovat kaikki lähteneet kasvuun. Juurakot ovat tosiaan monesti paljon edullisempia kuin astiataimet.

   Poista
 2. Mistä näitä juurakoita voi tilata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä omani ostin ihan vain Lidlistä, mutta eri verkkokaupoista niitä varmasti löytyy paljon runsaammalla lajikevalikoimalla.

   Poista
 3. Ihania pioneja. Melko määrän olet ostanut. Minulla on niitä yli kolmekymmentä kappaletta ja yhden ison sain nyt hiljattain rivarinaapurilta ja istutin sen ruukkuun kellariin. Olisi kai sen voinut todellakin vieläkin istuttaa mutta en viitsinyt kun oli silloin niin paljon muuta. Yksi tuttuni kysyi otanko kaksi vanhaa pionia ensivuonna. Otan minä sanoin. Voiko muka näille sanoa ei....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei näille tosiaan voi sanoa ei.:D Ihana pionikokoelma sinulla!

   Poista
 4. Nyt on komea kokoelma pioneita sinulla. Toivottavasti osa kukkii jo ensi kesänä. Minä istutin tänä syksynä viisi pionin juurakkoa puutarhaani. Syksy onkin pionien parasta istutus- ja jakoaikaa, sillä ne tekevät silloin uutta hiusjuuristoa. Keväällä istutettu pioni joutuu pärjäilemään syksyyn saakka sen juuriston turvin, mikä sillä sattuu olemaan ja jos varastojuurta ei ole tarpeeksi, se saattaa jopa nääntyä ennen syksyä kokonaan. Leppoisaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti sinunkin uusista pioneistasi edes osa kukkisi jo ensi kesänä!

   Poista
 5. Kokemusta on ja pelkästään positiivista! Osa Lidlin pioneista kukki jo valeistutusta seuraavana kesänä ja viime kesä oli niille toinen jo oikealla paikallansa. Taisivat kaikki kukkia ♥

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...