lauantai 6. kesäkuuta 2020

Tulppaanien väri-ilottelua

Nyt ihanien, kesäisten kelien myötä meilläkin ovat tulppaanit puhjenneet kunnolla kukkaan. Vähän tosin harmittaa, että näin lämpimien säiden vuoksi kukinta jäänee melko lyhyeksi. Siksi tästä odotetusta väri-ilottelusta täytyy ottaa kaikki riemu irti! Olen käynyt jo aamulla ennen töitä kiertämässä puutarhassa ja sitten tehnyt uuden kierroksen vielä illalla puutarhapuuhien lomassa. Meillä kukinta alkoi Viherseinäpenkistä ja Liljarinteestä, ja vähitellen tähän kukkaloistoon ovat liittyneet myös Kolmiopenkki, Angervorinne, Porraspenkki ja Kohopenkki. Tervetuloa kuvakierrokselle tulppaanien värittämään puutarhaamme!<3

Angervorinteessä kukkivat violetit triumph-tulppaanit 'Purple Flag' seuranaan muutama vaaleanpunainen darwin-tulppaani. Takana näkyvää Porraspenkkiä värittävät darwin-tulppaanit 'Van Eijk', 'Salmon van Eijk' ja 'Mystic van Eijk' sekä tulppaani 'Orange Lion' ja triump-tulppaani 'Purple Flag'.

Liljarinteessä vallitsevana värinä on darwin-tulppaanin 'Mystic van Eijk' ihana punainen. Sen rinnalla kukkii sekoitus punaisia ja vaaleankeltaisia darwin-tulppaaneja sekä triump-tulppaani 'Purple Flag'.

Etualalla Liljarinnettä, sen takana koivun vieressä violettien tulppaanien Angervorinne ja taustalla punaisena hehkuva Porraspenkki.

Liljarinnettä vielä toiseen suuntaan. Taustalla vasemmalla keltaisena loistaa Kolmiopenkki.

Vielä Liljarinnettä

Porraspenkiltä Liljarinteelle ja kasvihuoneelle päin. Porraspenkin alaportaalla kukkii kerrottu tulppaani 'Monte Orange' nyt jo kolmatta vuotta.

Tulppaani 'Monte Orange'

Myös Kolmiopenkin keltaiset ja vaaleanpunaiset darwin-tulppaanit ovat olleet jo monen vuoden ilo. Tänä vuonna vaaleanpunaisia nousi kuitenkin aiempaa vähemmän, joten täytynee syksyllä lisätä niitä.

Tässä vielä oikealla etualalla Kolmiopenkkiä toisesta suunnasta. O-penkissä kukkivat mm. kerrottu valkovuokko, tarhakylmänkukka 'Papageno' ja helmililjat.

Etupihan Viherseinäpenkissä väri-ilottelua tarjoavat darwin-tulppaanit 'Van Eijk' ja 'Salmon van Eijk' sekä tulppaani 'Orange Lion'.

Tämä väriloisto on puutarhaterapiaa parhaimmillaan!

Kauniita kesäpäiviä!

20 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat♥ Tosiaan ihanaa väriloistoa, niin kaunista! Leppoisaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
 2. Van Eijkit ovat hyviä tulppaaneja, ne saa kukkimaan useammankin vuoden peräkkäin, tekevät onnistuneesti sivusipuleita.

  VastaaPoista
 3. Niitä on kyllä ihanan paljon! Meillä tämä vuosi on vähempitulppaaninen, täytyy korjata tilannetta syksyllä:)

  VastaaPoista
 4. Ihanat tulppaanit! Nyt kannattaa nauttia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!:) Tästä ajasta täytyy tosiaan ottaa ilo irti.

   Poista
 5. Todella puutarhaterapiaa parhaimmillaan. Miten loisteliaat tulppaaninäkymät!

  VastaaPoista
 6. Ihania tulppaani-iloitteluja! Olette laittaneet aika lailla sipuleita maahan. Tämä tulppaaniaika on kyllä ihanan värikylläistä aina talven jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Mahtavan paljon tulppaaneja, ihanaa väri-ilottelua.

  VastaaPoista
 8. Upeaa väri-ilottelua! Minä en viime syksynä istuttanut kuin yhden pussin tulppaaneita, mutta onneksi vanhat sipulit kukkivat vielä aika hyvin. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 9. Onpa niitä paljon, olet jaksanut istuttaa sipulit tiheästi ja isolle alalle, kukinta palkitsee työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Tämä näkymä mielessä aina syksyllä jaksaa kykkiä sipuleita istuttamassa.:)

   Poista
 10. Ihanaa värien loistetta! Lapsetkin varmasti rakastavat noita karkkivärejä!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...