torstai 13. elokuuta 2020

Hyötytarhan komeimmat

Tänä vuonna hyötytarhassamme moni kasvi on kasvanut paremmin kuin aiempina vuosina, vaikka toki muutamia epäonnistumisiakin taas on. Kukkakaalin taimet jostain syystä näivettyivät, mutta sen sijaan parsakaalista saamme tänä vuonna ensimmäistä kertaa satoa. Myös ruusukaali on komean näköinen ilmestys. Kesäkurpitsa tekee mahtavan kokoista hedelmää, ja pian patty pan –kurpitsatkin ovat syöntikunnossa. Myös pavut onnistuivat tänä vuonna erityisen hyvin. Keräsin tähän yhteen muutamia hyötytarhamme komeimmista kasveista, joiden onnistuminen ilahduttaa minua eniten.

Hyötytarhamme ilme on tänä elokuuna erityisen rehevä. Osittain rehevää vaikutelmaa lisää matalan aidan vieressä kukkiva kesäkukkarivistö.

Ruusukaali 'Roodnerf' vie jo paljon tilaa. Sen varressa pikkuiset ruusukaalipallerot suurenevat vähitellen. Etualalla rönsyilee uudenseelannin pinaatti.

Varmaankin suurin ylpeydenaiheeni tällä hetkellä lavatarhassamme on parsakaali 'Premium Crop', joka onnistui yli odotusten. Viime vuonna parsakaalini kuolivat jo pieninä taimina, ja saamme nyt ensimmäistä kertaa omaa parsakaalia, joten senkin takia tämä onnistuminen tuntuu erityisen hyvältä.

Myös kurpitsat onnistuivat tänä vuonna paremmin kuin edellisenä. Etenkin kesäkurpitsa 'Diamant' F1 tekee satoa enemmän kuin ehdimme syödä, joten sitä riittää hyvin säilöntäänkin.

Maa-artisokat istutin uuteen paikkaan uusista mukuloista keväällä, ja nekin kasvavat nyt paljon rehevämpinä kuin aiempina vuosina. Toivottavasti myös juurimukuloita tulisi mukavasti.

 Mitkä kasvit ovat onnistuneet sinun hyötytarhassasi tänä kesänä parhaiten?

Hyvää loppuviikkoa!

P.s. Blogissani on käynnissä kiva puutarhakirja-arvonta, johon ehtii vielä hyvin mukaan.:)

2 kommenttia:

  1. Onpa ihanan ja hyvinvoivan näköinen hyötytarha!:)
    Olen vasta omaani rakentamassa, ja vasta haaveilen ensi kesän sadosta.

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...