perjantai 7. elokuuta 2020

Elokuun alun kukkijoita

Puutarhassame alkavat vähitellen loppukesän kasvit avata nuppujaan, ja pakostikin tunnelma alkaa enteillä jo lähestyvää syksyä. Tämän hetken kukkijoihin kuuluvat mm. liljat (,joista kirjoitin alkuviikosta), kurjenpolvet ja värimintut. Ensimmäiset syysleimutkin availevat jo nuppujaan. Myös kärhöt kuuluvat elokuun alun kukkijoihin, ja postailenkin niistä ensi viikolla lisää. Keräsin tähän yhteen muutamia puutarhamme tämän hetken suloisimmista kukkijoista. Tervetuloa mukaan kuvakierrokselle näiden kaunottarien pariin!

Turveharkkoreunuksisessa O-penkissä kukkii tiukukärhö 'Arabella', joka rönsyilee maanpeittäjänä. Sen vieressä Kolmiopenkissä ensimmäiset jaloangervot aloittelevat kukintaansa, kun taas rohtosormustinkukan loisto alkaa olla jo loppumaisillaan. Taustalla punaisena hehkuvat punavärimintut Kaaripenkissä.

Espanjankurjenpolvi 'Wargrave Pink' on jo levinnyt tiheäksi kasvustoksi Kolmiopenkissä. Oikealla takana pilkottaa edellisen kuvan tiukukärhö 'Arabella'.

Kaaripenkissä räiskyvät punavärimintut ja jalokurjenpolvi 'Orion'.

Vaikka keltaiset kukat eivät yleensä kuulu suosikkeihini, olen niitä muutamia hankkinut. Niistä etenkin tämä päivänsilmä on minusta todella kaunis.

Porraspenkin ylimmällä portaalla kultahelokki kukkii edelleen. Keltamaljakataja 'Limegrow' on raikkaan vihreän värinen.

Porraspenkin alimmalla portaalla kukassa ovat leimurakkaus 'Vesuvius' ja keijunkukka 'Hans'. Niiden taustalla ohotanmaruna 'Nana' hehkuu hopeisena pilvenä.

Leimurakkaus 'Vesuvius'

Kiiltoleimu kukkii runsaana. Sen edessä nuppujaan availee syysleimu 'Peppermint Twist' ja vasemmalla syysleimu 'Junior Dance'.

Tähdenlennon polulla ilahduttaa nyt ensimmäistä kertaa kukkiva hämykurjenpolvi, jonka herkän lilat kukat ovat minusta erityisen hienon sävyiset.

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kiitos taas ihanasta puutarhakierroksesta 🤍 Näin syyskesälläkin kukinta osaa olla yltäkylläistä.
  Aurinkoista alkavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan upeaa kukijta-aikaa puutarhassa.aurinkoista viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Kaunista kukintoo on siellä. Tuosta päivänsilmästä miekin tykkeen, hauska on, joukossa kovasti kerrattuja kukkiakin!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...