torstai 6. elokuuta 2020

Taimilöytöjä

Parin viime viikon aikana olen käynyt muutaman kerran taimikaupoilla, ja tehnyt sieltä taas ihania löytöjä. Keräsin tähän yhteen muutamia kasvihankintojani, joista olen erityisen iloinen.:)

Purppuraomenapuu on ollut toivelistallani jo hyvän tovin, ja vihdoinkin taimimyymälässä tuli vastaan meille sopiva lajike, 'Musta Rudolf'. Se pääsikin keskeiselle paikalle puutarhaamme hyötytarhan viereen. Olohuoneen ikkunoista katsottuna puu seisoo aivan keskellä pihaamme, ja ilta-aurinko värjää sen hehkuvan punaiseksi.

Hakuropajusta olen haaveillut jo jonkin aikaa, mutta en ole tohtinut sitä hankkia tänne IV-vyöhykkeelle. Nyt tänä vuonna muita arkoja kasveja en ole juurikaan ostanut kokeiltavaksi, joten törmätessäni myymälässä hakuropajuun, ajattelin vihdoin olevan sen vuoro päästä testiin. Toivottavasti paikka Rinnepenkin edessä on riittävän suojaisa. Kuvaushetkellä tukikepit vielä puuttuivat.

Terassilla istutusta odottavat mm. sinialppiruusu 'Ramapo', pikkukanadanhemlokki 'Jeddeloh', muhkuraleppä ja kartiomarjakuusi 'Hicksii'.

Perennojakin olen ostanut, mutta jotenkin nämä puuvartiset hankinnat sykähdyttävät tällä hetkellä enemmän. Muutamia puuvartisia on vielä loppukesälle hankintalistallakin, sillä ainakin yksi alppiruusu, yksi atsalea ja pari matalahkoa hortensiaa olisi kiva saada.

Oletko sinä tehnyt hyviä taimilöytöjä?

Mukavaa päivää!

6 kommenttia:

 1. Kivoja ostoksia! Sinialppiruusu kuullostaa hienolta! Olen kiertänyt taimikaupat kaukaa, viime syksyn jättiostokset ovat vielä ihailun kohteina, odottelen alennusmyyntejä ja taimipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläpäin aiempina vuosina alet ovat olleet jo elokuun alussa monessa paikassa käynnissä, mutta ei tällä kertaa. Kasvit näyttävät menevän kaupaksi täyteen hintaankin, joten saa nähdä, jääkö aleihin mitään. Yleensä aleista on kyllä tehnyt kivoja löytöjä.

   Poista
 2. Erinomaiset ostokset. Minulla on ollut Musta Rudolf muutaman vuoden ja pidän siitä todella paljon. Lehtien väri on todella hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo Musta Rudolf on tosiaan upea. Taisin ihailla sitä blogissasikin.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...