maanantai 17. elokuuta 2020

Ensimmäiset hortensiat

Viime syksynä hurahdin hortensioihin ihan kunnolla ja hankin niitä useita lisää. Jo aiemmin puutarhassamme oli mustilanhortensia, kuutamohortensia ja muutama syyshortensia. Viime syksynä joukkoon liittyi myös muutamia pallo- ja jalohortensioita. Nyt ensimmäiset ihanat hortensiat ovat aloittaneet kukintansa ja keräsinkin niistä muutamia kuvia tähän postaukseen.

Mustilanhortensia kukkii metsäpuutarhan rajalla. Tykkään sen kukinnoista, jotka ovat kuin pitsiä ja perhosia.

Pallohortensia 'Pink Annabelle' on viime kesän hankintojani ja vielä pienen pieni pensas. Ilokseni se teki kuitenkin yhden suuren kukinnon ihasteltavaksi. Ehkäpä näitä suloisen vaaleanpunaisia palloja on ensi vuonna jo enemmän.

Myös kuutamohortensia 'Praecox' on vasta pikkuinen pensas, joka ei ole vielä kovin kummoisen näköinen. Sen kukinnot ovat kuitenkin herkän kauniit.

Tämän hetken runsaskukkaisin hortensiamme löytyy etupihan puolelta, nimittäin syyshortensia 'Limelight'.

Rungolliset syyshortensiat 'Limelight' tuntuvat jo melkein notkuvan kukkapaljoutensa alla. Erityisesti näistä täytyy muistaa leikata kuihtuneet kukinnot pois syksyllä, etteivät oksat katkea lumen painosta. Yhtenä vuonna sen unohdin, mutta onneksi huomasin asian sen verran ajoissa, että ainoastaan muutama oksa ehti mennä poikki.

Tähän lopuksi on vielä blogin juhla-arvonnan tulosten aika. Arvonta toteutettiin jälleen perinteisenä lappuarvontana, ja tällä kertaa onnettarena toimi nuorin lapsemme. Ihanan yrttikirjan voitti Sirpa Kokkala. Paljon onnea voittajalle ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!

Kesäistä alkanutta viikkoa!

16 kommenttia:

 1. Hortensiat ovat ihania loppukesän kaunottaria. Toivottavasti ei tulisi hallaöitä, mitkä vievät kukinnot ruskeiksi. Viime yönä täällä oli vain +4 astetta. On niin kiva, että on seurattavana useampia lajeja kuten sinulla. Tuo oksien katkeaminen hyvä huomata, mutta ihmeellisesti hortensioilla on kyky uusiutua, vaikka isokin oksa katkeaisi. Hyvää elokuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti halla tosiaan pysyisi vielä poissa. Hyvää elokuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 2. Oi oi että ovat huikaisevan kauniita.

  VastaaPoista
 3. Ihan uskomattoman upeat nuo rungolliset ´Limelight`- hortensiat! Itselläni on tuota ´Limelightia` tavallisena pensaana ja tykkään siitä valtavasti.

  VastaaPoista
 4. Voi mahoton, tuo Limelight on valtavan ihana. Mutta nyt otti silmään tuo hiekka-alue. Mites en ole ennen tuota noteerannut kuvista? Hyvin nousee esille korkeat kasvit tuota.
  Hyvä vinkki niille, joilla isokukkaisia hortensioita. Mun Annabelle kukkii myös ja on niin ihana että!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa, että sielläkin kukkii Annabelle! Korkeat kasvit tosiaan korostuvat kivasti tuota valkeaa kiveä vasten.

   Poista
 5. Rungolliset Limelightit ovat todella kauniita! Meilläkin hortensiat aloittelevat ja löytyypä sieltä rungollinen Limelightkin:)

  VastaaPoista
 6. Hortensioita pitäisi olla juuri noin, useita ja eri vaiheissa kukkivia. Ne ovat herkän kauniita, jopa juhlavia. Rungolliset on tuettu hauskasti tukevilla puurangoilla!

  VastaaPoista
 7. Limelight jäi edelliseen kotiin, pitää hankkia uusi. Ei vain ole tullut vielä vastaan...

  VastaaPoista
 8. Onpa todella upeat Limelight'it. Syyshortensiat ovat ehdottomasti loppukesän kuningattaria. Minunkin Pink Annabelleni on vielä aika pikkuinen, mutta teki sentään viisi kukkaa. Pieniä nekin.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...