tiistai 4. elokuuta 2020

Ihanat liljat!

Kärhöjen, pionien, ruusujen ja tulppaanien ohella liljat kuuluvat lempikasveihini puutarhassamme. Tykkään siitä, että niitä on niin monia erivärisiä, -korkuisia ja eri aikaan kukkivia lajikkeita. Rakastan myös liljojen tuoksua. Liljojen määrä onkin vähitellen lisääntynyt puutarhassamme. Viime talvi tosin näytti olevan niille huono, sillä etenkin Liljarinteen liljoista osa ei nyt noussutkaan. Siitä huolimatta onneksi kaunista liljojen kukintaa löytyy ympäri puutarhaamme, ja ostinpa viime viikolla muutamia liljoja lisääkin. Tässäpä yhteenvetoa nyt kesän kuluessa tähän mennessä nuppunsa avanneista liljoistamme!<3

Porraspenkissä etualalla kukkii keltainen matala värililja, jonka muutama vuosi sitten ostin kevättalvella ilahduttamaan sisälle ja maan sulettua istutin sipulit penkkiin. Tuolloin sipuleita oli kolme, joten tämä lilja on lisääntynyt nopsasti. Ajattelinkin siirtää sitä muuallekin puutarhassamme.

Sama keltainen lilja

Porraspenkkiin olen istuttanut liljoja myös erilaisista sekoituspusseista ja niiden lajikkeita en tiedä. Yksi tällainen on keskiportaalla kasvava oranssinkirjava kaunotar. Vasemmalla pilkottaa edellisten kuvien keltainen lilja.

Tämä oranssinkirjava kaunotar tekee ihana monta kukkaa yhteen varteen.

Liljarinteessä ensimmäisenä kukkaan ehti tänäkin vuonna värililja 'Lollypop'.

Matala värililja 'Disco' reunustaa Liljarinnettä kahdesta kohtaa ja kukkii runsaasti.

Samalla alueella ensimmäisiä nuppujaan availevat myös vaaleanpunainen LA-hybridi-lilja 'Brindisi' ja kirjava värililja 'Patricia's Pride'.

Tämäkin kaunotar löytyy Liljarinteestä. Sen seurana kasvaa kiiltoleimua.

Liljarinteen toisessa päässä LA-hybridi-lilja 'Brindisi' on vielä nupussa, mutta keltainen nimetön lilja on jo kukassa palavarakkauden 'Carnea' vieressä. Reunassa kasvavat värililja 'Disco' ja sininen karpaattienkello.

Tässä vielä sama keltainen kaunotar lähempää.

Osa liljoistamme on vielä tiukasti nupussa, ja erityisesti puuliljojen kukintaa odotan kovasti. Niitä ostinkin paria uutta lajiketta äskettäin. Palailen puutarhamme liljoihin, kunhan uusia ihanuuksia on puhjennut kukkaan. Tuntuu, että liljoja voisi ihastella niin puutarhassa kuin kuvissakin loputtomiin!:)

Onko sinulla liljoja puutarhassasi? Onko sinulla jotain lempilajiketta?

 Iloa päivääsi!

8 kommenttia:

 1. Hienoa liljojen kukintoo siellä! Liljat on ihanan värikkäitä ja ihan ylväitä kukkijia. Jännä tuo oranssinkirjava kaunotar! Meillä ei vielä oo kukkinu kuin nuo kanadanliljat, muita vielä vuotetaan aukiimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on yksi kanadanlilja,mutta minulla meni sen kukinta tänä kesänä ohitse.

   Poista
 2. No onpa todella monenväristä ihanaa liljaa! Liljoista olen aina pitänyt ja nyt varsinkin, kun ensimmäinen lapsenlapsemme on nimeltään Lilja Ilona. <3

  VastaaPoista
 3. Kauniit liljat. Löytyy täältäkin muutamia liljoja

  VastaaPoista
 4. Lollypop on kyllä niin makean värinen. Mahtava valikoima liljoja kukassa siula jo nyt. Muutama päivä sitten liljoihini ilmestyi tuholainen, jonka huomasin mustana ulosteena lehdillä. Nyt pitää tarkkailla joka päivä tuleeko niitä lisää ja kerätä pois. Aiemmin ei ole riesana ollut, ehkä muutaman liljakukon olen huomannut ja sama lilja kasvanut jo 12 vuotta pienempänä ja suurempana kasvustona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tuholaisesta ei ole enää riesaa!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...