perjantai 14. elokuuta 2020

Elokuinen puutarha

En ole hetkeen postaillut puutarhamme yleisilmeestä, joka kuitenkin on muuttunut kukkijoiden vaihtumisen myötä paljonkin heinäkuun loppuun verrattuna. Kävinkin kuvailemassa eri istutusalueitamme, ja ajattelin hyödyntää näitä kuvia myös talvella, kun suunnittelen seuraavaa kesää ja mahdollisia kasvivalintoja. Kuvista nimittäin näkee nopeasti ja helposti, mikä juuri meidän puutarhassamme kukoistaa yleensä tiettynä aikana kesästä. Tervetuloa kuvakierrokselle kanssani elokuiseen puutarhaamme!
 
Nuotiopaikan alueelta katsottuna Liljarinteen alaosassa loistavat syysleimu 'Elli' ja purppurapunalatva. Pionirinteessä kuunliljat availevat nuppujaan ja taaempana keltaisena loistavat nauhukset ja päivänsilmä.

Pionirinteen aluetta lähempää. Köynnösporteissa kärhöt kasvattelevat vielä nuppujaan.

O-penkissä levittäytyy maanpeitekasvina tiukukärhö 'Arabella'. Sen takana Kolmiopenkissä jaloangervot ovat aloittamassa kukintaansa.

Puolikuunpenkissä korostuvat rehevät lehtimuodot mm. himalajanjalkalehden, katvion ja klintonian ansiosta. Pian kukintaakin on luvassa, kun katvio aukaisee nuppunsa.

Kermesmarja päätyi valeistutukseen metsäpuutarhaan jo viime kesänä, ja se odottaa siellä vieläkin sopivan paikan löytymistä.

Kohopenkissä kukkii vielä yksi kiinanpioni, muut ovat jo lopettaneet aikaa sitten. Jaloangervo 'Erika' ja nimetön vaaleanpunainen jaloangervokin tuovat väriä lehtimassan keskelle. Taustalla olevat alvejuuret aion leikata aivan lähipäivinä alas, sillä ne alkavat taas ruskettua rumasti.

Kaaripenkki on suurien kuunliljojen aluetta, jossa kukassa ovat nyt mm. värimintut, liljat ja syysleimukasvuston taakse jäävät kurjenpolvet.

Tänä kesänä valmistunut Pisara alkaa myös jo rehevöityä. Vasemmassa reunassa merikohokki kukkii edelleen ja Kaaripenkistä siirtämäni pikkusyreeni 'Palibin' availee yksittäisiä kukintojaan.
 
 Lämmintä ja kesäistä viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. On se kiva, kun kukkijoita löytyy ihan koko kesäksi. Sinulla on erikoisempia kasveja niin paljon, ettei tarvitse pelkästään perinteisiin kukkijoihin nojautua. Puutarhasi on kyllä upean runsas.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kesäkin tuntuu pidemmältä kun kukintaa riittää kauan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

   Poista
 2. Ihanan rehevää! :)

  Kiinnitin myös huomiota monenlaisiin penkkien rajauksiin. On ainakin kiveä, lautaa ja turveharkkoja ilmeisesti? Olen itse tosi huono rajaamaan penkkejä, ja varsinkin keksimään millä ne saisi kivasti rajattua. Tästä sai ideoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Turveharkkoja on tosiaan muutaman alueen reunuksena. Tänä vuonna harkot alkavat olla jo kauniisti sammaloituneet.

   Poista
 3. Ihanan reheviä näkymiä. Merikohokki taitaa olla pikänlinijan kukkija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merikohokki tuntuu tosiaan kukkivan melkein koko kesän.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...