maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kasvihuoneessa

Viimeinen kuukausi on ollut kiireistä aikaa taimien istuttamisen kanssa. Minulla oli keväällä kasvihuoneessa myös kesäkukat ja lavatarhaan tulevat hyötykasvit aluksi vähän karaistumassa, ja tila siellä meinasi jo käydä varsin ahtaaksi. Onneksi lämpimien kelien myötä kesäkukat ja lavatarhan kasvit pääsivät hyvissä ajoin muuttamaan omille paikoilleen, ja nyt kasvihuoneessa alkaa jo näyttää siltä, miltä kuuluukin. Tervetuloa kurkistamaan kesäkuiseen kasvihuoneeseemme!

Kasvihuoneen ja lavatarhan aluetta lasten leikeissään käyttämästä nurmesta rajaavan aidan edustalla esikasvattamani ja suorakylvämäni kesäkukat vihertävät jo kivasti.

Kasvihuoneessa mm. sokerimaissi 'Golden Bantam', tomaatit ja tomatillot ovat hyvässä kasvussa. Kurkut ovat vielä matalia, mutta niissäkin parissa lajikkeessa on ensimmäiset kurkut kasvamassa. Kasvihuoneen etuosassa minulla on parveketomaattia 'Balcony Red' ja 'Balcony Yellow', jotka ovat siirtymässä terassin ruukkupuutarhaan, mutta voin ne sieltä viileiden kelien yllättäessä tuoda tarvittaessa takaisin kasvihuoneeseen. Chilit ja paprikat muuttivat pari päivää sitten kirvaongelman vuoksi kasvihuoneen pikkupatiolle.

Korkeiksi kasvavat runkotomaatit ovat kaikki tänä vuonna kasvihuoneen takaosassa. Näissä osassa on jo pieniä raakileita. Oikeassa reunassa versovat pari vuotta sitten keväällä siemenestä kasvattamani ananaskirsikat. Ne ovat talvehtineet meillä sisällä kasvivalojen alla ongelmitta ja tuottaneet jo kahtena syksynä satoa lähes jouluun asti.

Parveketomaatti 'Balcony Red'

Tomatillojen talvetus minulla epäonnistui ja kylvin uudet keväällä. Ne ovat jo kookkaita, hyvin kukkivia taimia, joissa on useita raakileitakin kasvamassa.

Tomatillon 'Purple' sadonkorjuuta odotan erityisen innokaasti, sillä näitä ei tahdo ainakaan täällä löytyä kaupasta.

Jos sinulla on kasvihuone, miltä siellä näyttää näin kesäkuun puolivälissä?

Iloista alkanutta viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Komean näköistä! Hienot huput kasvilavoissa - jäivät meiltä laittamatta ja se kyllä näkyy taimien kasvussa ja hyvinvoinnissa (nakerretuissa lehdissä sekä auringon ja tuulen piiskaamissa aluissa). Mutta onneksi meilläkin homma etenee:) Mukavaa juhannuksen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vihdoin mekin saimme nuo huput aikaiseksi, aiemmin käytössä on ollut harso, joka kyllä aina tahtoi repeillä tuulessa. Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...