torstai 11. kesäkuuta 2020

Keskeneräisyyksiä

Meillä on tällä hetkellä varmaankin ennätysmäärä erilaisia puutarhaprojekteja kesken. Olen postaillut viime aikoina mm. tulppaanien kukinnasta, Buried Pot Gardenista, hyötytarhan alueesta sekä etupihan, metsäpuutarhan ja elävän pajumajan alueen kukkijoista, ja näillä alueilla nuo keskeneräiset projektit eivät näy. Todellisuudessa meillä kuitenkin iso osa puutarhasta on mylleryksen vallassa. Täysin uusia istutusalueita on valmisteilla kaksi, kolme viime syksynä aloittamaani taas ovat melkeinpä viimeistelyä vaille valmiita, kasvihuoneen edustalla ja talon päädyssä on kunnon kaivaukset ja talon maalauskin on tässä rinnalla edistynyt. Tässäpä muutamia kuvia näistä keskeneräisistä projekteistamme.:)

Viime syksynä aloitetut istutusalueet ovat jo lähes valmiita. Tässä vähän esimakua valmisteilla olevasta Rinnekaaren alueesta, joka on toisen Rinnepenkin alla. Alueella kukkii tällä hetkellä alppiruusu 'Pohjolan Tytär'. Rinnekaaren kaveriksi on tulossa Isokaari ja Pikkukaari, jotka eivät ole vielä ihan yhtä pitkällä. Näistä kaikista kolmesta alueesta on tulossa tarkemmat esittelyt lähiaikoina, kunhan saan alueet viimeisteltyä.

Isotuomipihlaja-aidan ja lasten leikkimökin viereen tuleva Isokaari on näistä kolmesta alueesta eniten kesken. Sielläkin lähes kaikki kasvit ovat jo paikoillaan, mutta viimeiset tasoittelut ennen kuorikatetta ja loppusilausta puuttuvat.

Talon toisessa päädyssä valmisteilla on paikka sadeveden keräystä varten tulevalle IBC-kontille. Ennen kontin alle tulevan laatoituksen ja rinteen istutusalueen tekoa talon seinä täytyi kuitenkin maalata. Niinpä maalausurakka aloitettiinkin talon tästä päädystä. Kun laatoitus on valmis, teen alueen halki polun, joka jatkuu etupihan Vehreältä Keitaalta takapihan Pensasryhmälle ja sen luota terassille, ja sitten on vihdoin kasvien vuoro päästä paikoilleen.

Tämän hetken suurin työmaamme on tässä: kasvihuoneen edustan istuskelualueen ja sinne johtavan polun laatoituksen perustustyöt. Aivan lähipäivinä olisi tarkoitus alkaa täyttää näitä kaivauksia ja vuokrata tärytin sekä tämän että edellisen kuvan laatoitusalueen pohjien tiivistämistä varten. Polun ja lavatarhan väliin on tulossa uusi istutusalue, jonka kohdalta myös on jo savista maata kaivettu pois ja siihen itse asiassa pääsin jo reunakiviäkin laittamaan. Lapset käyvät etsimässä tästä kasvihuoneen edustan alueelta dinosaurusten luita.:) Lähiaikoina on luvassa postauksia laatoituksesta ja sen perustustöistä tarkemmin, kunhan saamme hommia vielä vähän eteenpäin.

Onko sinulla puutarhaprojekteja kesken?

Mukavaa loppuviikkoa!

18 kommenttia:

 1. No on siellä teilläkin juttuja tekeillä, mutta hyvä kun on projekteja mitä tehdä. Kasvihuoneen edusta on mielenkiintoisen näköinen projekti 🤗 Kyllä meilläkin on monta keskeneräistä mutta valmistuu aikanaan. Suurin on meillä mökin laajennuksen rakentaminen. Mies kun rakentaa kaiken yksin minkä saa rakentaa ja tehdä. Aikaa on lähinnä viikonloput ja kesälomat. Ja lainaa kun ei haluttu niin rakentaminen on edennyt raha ja aika vauhdilla mutta ovat menneet juuri sopivasti yhteen. Minulla on perenna arvonta blogissani jos kiinnostaa ❤ .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, täytyy käydä osallistumassa. Meillä tuo terassin laajennus on edennyt vähän samaan malliin kuin tuo teidän mökkiprojekti. Tämä vuosi meillä taitaa olla siitä taukoa, mutta jos ensi kesänä taas jatkettaisiin.:)

   Poista
 2. Teillä taitaa olla aika uusi talokin vai kuinka? Pihallakin tapahtuu vaikka ja mitä. Kerro ihmeessä jos löytyy dinosauruksen luita:) Minunkin pojat aikoinaan liki 30v. sitten olivat kovia dinosaurusfaneja. Piilottivat hiekkalaatikolle dinosaurusten luurankoja, sellaisia oli silloin myynnissä ja kaivoivat niitä esiin. Molemmista piti tulla omien puheiden mukaan isona dinosaurusten etsijöitä. Ei tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kerron kyllä, ainakin etsinnät ovat kovasti käynnissä.:D Me muutimme tähän 8v sitten, talo on muutaman vuoden vanhempi ja tosiaan nyt on ensimmäinen huoltomaalaus menossa.

   Poista
 3. Kysy vain kuinka monta :) Jotta aika ei kävisi pitkäksi, rupesin kunnostamaan pation liuskekivilaatoitusta. Paikka on niin aurinkoinen, että aamulla kuudelta kun aloittaa pari tuntia ehtii tehdä... Jää sitten aikaa niille muille projekteille.

  VastaaPoista
 4. Vaikka kaiken pitäisi olla jo moneen kertaan tehty, aina syntyy jokin uudistusidea - niin se menee! Mutta onpa teillä massiviset muutokset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti ihan totta. Minullakin on jo muutama paikka puutarhassa, jotka tekisi mieli muuttaa toisenlaisiksi. Niiden aika on kuitenkin vasta joskus myöhemmin.

   Poista
 5. Aina jotain kesken, vanhan alueen muutosta tai jotain uutta :) Kiva päästä seuraamaan mitä näistä on tulossa. Tänään taas kiittelin kuution sadevesisäiliötä, oli kiva kastella kasveja sadevedellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tilava sadevesisäiliö on kyllä tarpeen. En malta odottaa, että se meilläkin saataisiin jo paikoilleen ja käyttöön.

   Poista
 6. Tuleeko piha koskaan valmiiksi?
  Huimat projektit teillä on menossa. Toivottavasti ehditte myös nauttia pihasta ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valmista ei varmasti tule, vaikka projekteista voi pitääkin välivuotta ja keskittyä vain ylläpitoon.:) Tänä kesänä tuntuu, että enemmän olemme osanneet vain olla ja nauttiakin kuin aiemmin, vaikka tekemistä onkin paljon. Aika on riittänyt paremmin. En tiedä, johtuisiko se siitä, että lapset ovat jo vähän isompia ja osaavat leikkiä pihalla ilman, että täytyy koko ajan jomman kumman meistä vanhemmista seistä ihan vieressä vahtimassa.

   Poista
 7. Kovasti ootta myllertäny. Puutarha muuttuu vuosiensaatossa, uusia ideoita aina pulupahtelloo!

  VastaaPoista
 8. Teillä on aikamoiset myllerrykset siellä menossa. Kiva nähdä välillä keskeneräisiäkin juttuja, niin ei oma piha tunnu olevan ainut, jossa vain mullos lisääntyy :D Meillä on ollut kuution sadevesisäiliö jo melkein kuukauden, mutta ei sinne ole kertynyt kuin pikkutilkka vettä pohjalle. Ehkäpä siitä onkin enemmän hyötyä ensi vuonna, kun saa kerättyä kaikki kevätsateetkin siihen kesää varten odottamaan. Tsemppiä kaivaus-, istutus- ja kivetyshommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on tosiaan ollut kuivaa. Meillä pärjättiin pitkälle lumien sulamisvesillä ja kevään aikana kertyneillä sateilla, mutta nyt alkavat tynnyrit olla tyhjiä. Tsemppiä sinnekin puutarhaprojekteihin!

   Poista
 9. Nyt on kyllä ihmeen rauhallista projekti rintamalla täällä. Kauhurinne on toki istuttamatta mutta yleensä minulla on jo uusi alkamassa vaikka edellinen ei ole vielä valmis. Menisikö kerrankin kesäloma ihan vain lomaillessa😁 Ääh, kyllä tässä vielä ehtii jotakin keksiä, lomaan on vielä monta viikkoa aikaa😊

  VastaaPoista
 10. Otin itsekin täällä Jyväskylän suunnalla tämän kesän tavoitteeksi laittaa puutarhan vihdoin kuntoon. Tosin vasta perustustyöt olemme saaneet tehtyä. Lapset kovasti jo kyselevät tulevan leikkimökin perään, joten pitää varmaan laittaa vauhtia.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...