lauantai 27. kesäkuuta 2020

Atsaleoiden väri-ilotulitusta

Meillä atsaleat aloittivat tänä vuonna kukintansa selvästi myöhemmin kuin yleensä. Usein ne ovat kukkineet ainakin osittain alppiruusujen kanssa yhtä aikaa, mutta tällä kertaa lähes kaikki alppiruusut ehtivät jo lopettaa kukintansa, ennen kuin yksikään atsalea ehti avata nuppujaan. Atsaleamme kärsivät viime talvesta ja pari niistä ei tänä vuonna kuki lainkaan. Luulin niiden itse asiassa jo kuolleen, sillä lehtiäkään ei puhjennut, mutta nyt aivan viime päivinä ne ovat alkaneet versoa suoraan tyvestä uutta kasvua. Rakastan atsaleoita niiden komean väriloiston vuoksi, mutta tykkään myös niiden eksoottisesta tuoksusta, joka vie jonnekin Välimeren maihin. Tässäpä muutamia kuvia puutarhamme atsaleoiden väri-ilotulituksesta!<3

Puistoatsalea 'Onnimanni' hehkuu auringossa kullankeltaisena.

Sen vieressä kukkii puistoatsalea 'Illusia', joka poiketen kaikista muista atsaleoistamme ei näytä kärsineen viime talvesta lainkaan.

Atsalean 'Ruususen Uni' lähes kaikki lumirajan yläpuolella olleet versot paleltuivat, aiemmin vastaavaa ongelmaa ei ole ollut. Pensas kuitenkin kukkii runsaasti alaoksillaan.

Sydänpolun aluetta. Etualalla atsalea 'Ruususen uni', polun toisella puolella puistoatsaleat 'Onnimanni' ja 'Illusia'. Vasemmalla pilkottaa revontuliatsalea 'Mandarin Lights' ja taustalla kukkii alppiruusu 'Mikkeli'.

Revontuliatsalea 'Mandarin Lights'

Puistoatsalea 'Nabucco' on syvän kirkkaanpunainen.

Onko sinulla atsaleoita puutarhassasi?

Rentouttavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Ihanat atsaleat! Ne ovat tavattoman kauniita. Tuoksu on plussaa.
  Niissä on niin kauniita värejä, että toivoisin joskus saavani ne viihtymään. Ihan alussa ostin parikin kookasta taimea, mutta en tiennyt niiden olevan peurojen herkkua ja ne syötiin maahan asti, siitä eivät toenneet. Nyt on pikkuinen japaninatsalea verkon sisällä, pitääkin käydä katsomassa, onko se enää elossakaan. En ole muistanut kastella sitä. Johonkin varjopaikkaan noita voisi hankkia lisää, kunhan muistaa pistää verkon heti päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi ei, en tiennytkään, että atsaleatkin maistuvat peuroille. Ne tuntuvat syövän melkein kaikkea. Toivottavasti atsaleasi on hengissä!

   Poista
 2. Sinulla on monta kaunista atsaleaa. Minulla on Ruususen uni ja Türista ostettu sininen Moeheim.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo sininen atsalea on varmasti upea, erikoinen väri.

   Poista
 3. Kauniin värisiä kukkasia <3 hyvää kesää sinulle !

  VastaaPoista
 4. Atsaleat ovat niin kauniita! 'Nabucco' pitää varmaan lisätä ostoslistalle huikean värinsä takia. Meiltä löytyy vain kaksi 'Illlusiaa' ja yksi kanadanatsalea 'Violetta'. Sekaan sopisi lisääkin. Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo 'Nabucco' on tosiaan upean värinen. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 5. Yhtään atsaleaa mulla ei ole, mutta onpa näyttäviä. Tuo punainen on huippu tehokas sävy ♥️

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...