torstai 4. kesäkuuta 2020

Kevään suorakylvöt ja muita lavatarhan kuulumisia

Ryhdyin tänä vuonna kevään suorakylvöihin jo kolmisen viikkoa sitten, jolloin vähän uhkarohkeastikin päätin lopulta kerralla kylvää kaikki hyötykasvit, kun yöpakkasia ei ollut luvassa lähipäiville. Yleensä olen aloittanut retiiseillä ja salaateilla ja sitten pikku hiljaa kylvänyt kelien ja maan edelleen lämmetessä mm. herneet ja mangoldit. Ajattelin nyt, että ne, jotka eivät harson alla idä, kylvän sitten myöhemmin uudestaan. Minulla oli kuitenkin hyvää onnea, sillä pian tuon jälkeen säät lämpenivät selkeästi ja kylvöni lähtivätkin reippaasti kasvuun.

Pinaatti 'Bazaroet' ja palsternakka 'Guernsey' kuuluvat viime syksyn kylvöihini. Nyt täydensin vielä rivejä niiltä kohdin, joissa siemenet eivät olleet itäneet.

Myös esikasvatetut taimet istutin jo viime viikolla lavoihin, vaikka yleensä olen tähän ryhtynyt vasta noin 10.6. Sääennuste lupasi kuitenkin sen verran lämmintä, että rohkenin istutushommiin näin varhain. Oli kyllä ihana saada lavatarhaan päätyvät hyötykasvit pois kasvihuoneesta viemästä tilaa. Kaikkien laatikoiden päällä minulla on harsot, ja jos kylmiä öitä nyt vielä tulisi, käyn tarvittaessa laittamassa vielä lisää harsokerroksia.

Kaskinaurista 'Enon Kanta', mangoldia 'Rhubarb Chard' ja 'Winter', retiisisekoitusta ja pensaspapuja 'Prelude' ja 'Processor'.

 Tässä vielä listausta kevään suorakylvöistäni:
- mangoldi 'Rhubarb Chard', 'Winter' ja 'Bright Lights'
- sokeriherne 'Norli'
- uudenseelannin pinaatti l. lamopinaatti
- silpoydinherne 'Onward', 'Kleine Rheinländerin' ja 'Kelvedon Wonder'
- lanttu 'Wilhelmsburger'
- kaskinauris 'Enon Kanta'
- punajuuri 'Chioggio'
- retiisi 'Saxa 2', 'Eiszapfen' ja sekoitus
- jäävuorisalaatti
- tatsoikaali
- japaninkaali l. mizuna
- kyssäkaali 'Delikatess Weiss'

Oletko sinä tehnyt suorakylvöjä? Jos olet, mitä kylvit?

Mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...