tiistai 27. kesäkuuta 2023

Syötäviä koristekasveja: Syreeni

Kerroin aiemmin, että tänä kesänä aiomme testailla erilaisia syötäviä koristekasveja. Kuunliljoja maistelimme jo aiemmin ja nyt vuorossa olivat syreenit. Rakastan syreenien tuoksua ja olikin tosi jännittävä päästä nyt myös maistelemaan niitä. Näin ensi alkuun menimme vähän helpoimman kautta ja keittelin syreeninkukista syreenisiirappia. Maistelin sitä jo pikkuisen jäähtymisen jälkeen ja maku oli suloisen kukkamainen. Viikonloppuna aion tehdä raparperijäätelöä, jonka päälle valutamme sitten syreenisiirappia ja suunnittelin, että annokset voisi vielä koristella syreenin kukilla. Syreenisiirapilla voi maustaa myös juomia ja ainakin kivennäisveteen sekoittamista on pakko testata lähipäivinä.


Syreenisiirappi
2 dl vettä
2-2.5 dl sokeria
3 dl syreeninkukkia
2 rkl sitruunamehua

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää sekaan sitten sokeri, syreeninkukat ja sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja siivilöi sen jälkeen kukat pois. Kaada siirappi puhtaaseen, desinfioituun purkkiin. Säilytä valmis siirappi jääkapissa.

Oletko sinä maistanut syreeninkukkia?

Mukavaa tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...