perjantai 16. kesäkuuta 2023

Hyötytarhan kuulumisia

Viimeisen viikon aikana olen pikkuhiljaa istutellut esikasvattamiani hyötykasveja lavoihin. Meillä on ollut käynnissä lavatarhan laajennus, minkä vuoksi osa suorakylvöistänikin on venähtänyt tänne asti. Itse asiassa eilen kylvin viimeiset "ensimmäisen satsin" siemenet, mutta toki kesän edetessä teen sitten täydennyskylvöjä aukkopaikkoihin, joista olen jo kerännyt satoa tai joiden ensimmäiset kylvöt eivät ole itäneet. Jo helmikuulla tein kylvösuunnitelmat kotipihan lavatarhan suhteen ja hyvin näissä suunnitelmissani olen pitäytynytkin. Silloin lavatarhan laajennus ei kuitenkaan vielä ollut tämän kesän suunnitelmissa, joten tilaa olikin minulla nyt suunniteltua enemmän ja sen myötä uutena kokeilen mm. jako- ja salottisipulia. Myös suurta herkkuamme, parsakaalia, minulla on nyt ennätysmäärä lajikkeita kasvamassa, kun esikasvatin neljää lajiketta, joista kaksi on kiinnostavia, uusia tuttavuuksia.

Jakosipuli 'Golden Gourmet' on lähtenyt hyvin kasvuun.

Parsakaali 'Early Spring Sprouting' kuuluu uusien kokeilujen joukkoon. Taustalla salottisipulia 'Yellow Moon' ja vasemmassa reunassa muutama talvivalkosipulin 'Alexandra' verso.


Porkkanat ovat itäneet hyvin. Suurin osa porkkanoistamme kasvaa tänä vuonna mökkipalstamme kasvimaalla. Kotipihalla kasvatankin nyt ainoastaan makeita, varhaisia, naposteltavaksi tarkoitettuja kesäporkkanalajikkeita.

Eturivissä suorakylvettyä mizunaa, seuraavana kaskinauriita 'Enon Kanta' ja taaimmaisena mangoldia 'Rhubarb Chard'


Viikonloppuna saamme toivottavasti lavatarhan uuden ilmen viimeisteltyä valmiiksi. Sen jälkeen luvassa on myös yleisilmekuvia hyötytarhan alueelta.

 

Leppoisaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...