maanantai 19. kesäkuuta 2023

Terveisiä mökkipalstalta!

Kävimme reilu viikko sitten jälleen mökkipalstalla. Edelliskerralla olin istutellut siemenperunat ja kylvänyt porkkanoita, ja olikin tosi kiva nähdä, että ne olivat lähteneet hyvin kasvuun. Sen sijaan viime kesänä istuttamistamme parsoista ei näkynyt vielä jälkeäkään, mutta toisaalta kotipihallammekin osa parsojen juurakoista osoitti elonmerkkejä vasta viime viikolla. Toivottavasti seuraavalla käynnillämme parsatkin olisivat heränneet kesään! 

Tällä kertaa mökkipalstan kasvimaan laajennus jatkui edelleen. Nyt pistelin edelliskerrasta jääneet istukassipulit multiin ja kylvin mm. sokeri- ja silpoydinherneitä, palsternakkaa ja punajuuria. Lisäksi istutin lopullisille kasvupaikoilleen loppukeväällä esikasvattamani talvikurpitsoiden taimet. Myös maa-artisokalle kaivoimme oman pienen alansa, jossa se saa ainakin toistaiseksi levitä ihan vapaasti.

Kasvimaa laajenee edelleen. Takaosassa perunat, keskellä vasemmalla viime syksynä omalta pihalta mökkipalstalle siirtämääni ilmasipulia. Oikealla pilkottavat talvivalkosipulit, joista osa on puutarhamyymälästä viime syksynä ostamiani, osa ystävältä saatuja. Etualalla harson alle jäävät porkkanoiden pikkutaimet sekä uudet kylvöt.

Viime syksynä istuttamamme omenapuut olivat yhtä lukuun ottamatta hengissä. Näkyviä tuhoja siinäkään ei ollut, mutta jostain syystä se ei selvinnyt talvesta. Pensasmustikat olivat kaikki säästyneet verkkojen ansiosta jäniksiltä, ja toivonkin, että saisimme niistä jo ensimmäistä satoa tänä vuonna. Tämän kesän tai syksyn aikana suunnitelmissa olisi istuttaa palstalle vielä lisää hedelmäpuita ja marjapensaita.

Palstan alkuperäiset herukka- ja karviaispensaat olivat kukassa. Myös niiden luo viime kesänä perustamani mansikkamaa lupaili makeaa satoa.


Ihanaa uutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...