torstai 8. kesäkuuta 2023

Hyötytarhan varhaista satoa

Näin kesäkuun alussa puutarhamme tarjoaa satoa jo päivittäiseen käyttöön. Monivuotisista yrteistä ruohosipuli, timjami, mäkimeirami ja mintut ovat jo hyvässä kasvussa ja niistä ruohosipulia olen jo pakastanutkin silputtuna. Myös ilmasipulin varsia olemme keränneet lähes päivittäin esimerkiksi salaatteihin, kastikkeisiin, piirakoihin ja mureketaikinoihin. 

Parsan 'Gijnlim' juurakoita istutimme kolme vuotta sitten. Aiempina vuosina olen kerännyt niistä vain pari versoa lähinnä maistiaisiksi, mutta tänä vuonna parsat nousevat jo sen verran voimakkaina, että saimme niistä viisihenkiselle perheellemme maukkaat lisukkeet kahdelle aterialle. Mökkipalstallemme istutimme saman parsalajikkeen juurakoita viime kesänä, ja odotankin kovasti, että myös sieltä alamme saada kunnolla satoa. Parsa on nimittäin yksi suurista herkuistamme!

Juuri poimittu parsa 'Gijnlim' on todellista herkkua. Se voittaa maussa kaupan parsat mennen tullen.

Tänä vuonna parsat nousevat jo erittäin hyvin. Etualan parsasta ehdin jo katkaista pari versoa ennen kuvan ottamista.

Myös raparperi tarjoaa jo mukavasti satoa ja sitä on päätynyt niin piirakaksi, paistokseksi kuin kiisseliksikin. Myös pakastimeen pilkoin sitä jo ensimmäisen satsin. 

Nyt odotan, että hyötytarhan suorakylvöistä esimerkiksi nopeakasvuiset salaatit olisivat sen kokoisia, että niistä saisi jo reunoilta napsittua lehtiä ensialkuun vaikkapa leivän päälle.

Mukavaa torstaita!

3 kommenttia:

  1. Upea kuva raparpereista; hieno kuvakulma!

    VastaaPoista
  2. Meillä on myös tullut raparperia kivasti ja siitä tuli tehtyä pakastemarjojen kanssa mehua. =) On ihanaa päästä nauttimaan puutarhan sadosta.

    VastaaPoista
  3. Mistä parsan juurakoita voi hankkia. Oulu

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...