perjantai 30. kesäkuuta 2023

Suloisia kukkivia puuvartisia, osa 4/5

Tänään jatkuu taas postaussarja puutarhamme suloisista kukkivista puuvartisista. Sarjan aiemmista osista löytyy toukokuisia kukkivia puuvartisia, kaunista hedelmäpuiden kukintaa sekä kesäkuun puolivälin kukkivia puita ja pensaita. Rhodoja en ottanut tähän postaussarjaan, vaikka nekin kuuluvat upeasti kukkiviin puuvartisiin. Puutarhamme alppiruusujen väriloistosta kuvia löytyy omasta postauksestaan noin viikon takaa ja juttua atsaleoista on tulossa ensi viikolla. Tämä postaus on sen sijaan omistettu hemaisiville syreeneille sekä puutarhamme kahdelle ihanalle pikkupuulle, helmi- ja ruusuorapihlajalle.

Helmiorapihlajan 'Toba' nuput ja juuri avautuneet kukat ovat vaaleanpunaisia, mutta niiden sävy muuttuu valkeaksi kukinnan edetessä.

Ruusuorapihlaja 'Paul's Scarlet' on etupihamme söpöliini.

Liljarinteessä sinivioletti ja valkoinen ovat edelleen pääväreinä. Pikkuampiaisyrtin ja kirjolupiinin takana kukassa ovat rungolliset puistosyreenit 'Tapanin Syreeni' ja 'Tammelan Kaunotar'.

Pikkusyreeni 'Palibin' kasvaa kasvihuoneen lähistöllä Pisarassa.

Unkarinsyreenimme on vielä pikkuinen, polvenkorkuinen pensas ja sen kukinnotkin vaatimattoman pieniä.

Jalosyreenin 'Moskovan Kaunotar' kukinnot ovat uskomattoman kauniita.


Ihanaa alkavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Niin ihanat, kaikki omaan makuuni 🩷 Moskovan kaunotar löytyy omasta puutarhastani ja Helmiorapihlajan haluan ehdottomasti vielä hankkia👌

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...