maanantai 26. kesäkuuta 2023

Kasvihuonekuulumisia

Huomasin, etten olekaan pitkään aikaan kirjoitellut kasvihuonekuulumisiamme, joten tänään niitä onkin nyt sitten luvassa. Tomaatit ovat kasvaneet meillä tänä vuonna tosi hyvin ja ensimmäiset ovat ehtineet tehdä jo raakileitakin. Chilit ja paprikat kukkivat ja osa niistäkin kasvattelee jo satoa. Myös ananaskirsikat ovat tehneet ensimmäisiä raakileita. Kasvihuonekurkut ja vesimelonit sen sijaan juroivat pitkän aikaa kasvihuoneeseen istuttamisen jälkeen, vaikka ne olivatkin saaneet rauhassa totutella ja karaistua kasvihuoneolosuhteisiin ennen istuttamista. Ne ovat lähteneet kunnolla kasvuun vasta aivan viimeisen parin viikon aikana, joten niiden satoa saamme vielä odotella hyvän tovin.

Kirsikkatomaatti 'Gardener's Delight'

Isommassa kasvihuoneessa pitkät seinustat on varattu taas pääasiassa tomaateille. Vasemmalla pilkottavat tomatillot ja sokerimaissi, takaseinällä kasvihuonekurkut ja yksi pesusienikurkun taimi.

Tomatillo kukkii.

Sisällä talvettamani ananaskirsikat tekevät jo raakileita.

Chilit ja paprikat joutuivat taas kirvojen hyökkäyksen kohteeksi, mutta ne ovat nyt lämpimien kelien myötä päässeet jälleen ulos kasvihuoneen seinustan pikkupatiolle, jossa kirvat näyttävät vähitellen häviävän kuten aiempinakin kesinä. Taustalla pilkottaa munakoisoja, jotka ovat myös ulkoilleet lämpiminä päivinä.

Seinäkasvihuoneemme on varattu kokonaan tomaateille. Maksaruohot viihtyvät sadevedenkeräyskontin katolla.

Seinäkasvihuoneessa kasvaa etualalla matalia parveketomaatteja, taustalla korkeaksi kasvavia kirsikkatomaatteja.

 

Kivaa alkanutta viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...