maanantai 12. kesäkuuta 2023

Suloisia kukkivia puuvartisia, osa 3/5

Tänään jatkuu taas postaussarja puutarhamme suloisista kukkivista puuvartisista. Aiemmista postauksistani löytyy toukokuisia kukkivia puuvartisia sekä kaunista hedelmäpuiden kukintaa. Tämän kerran kukkijat ovat suurelta osin takapihan terassin luota, mutta pari kaunotarta mahtuu joukkoon muualtakin puutarhastamme.

Koristeomenapuu 'Musta Rudolf' on uskomattoman kaunis purppuranpunaisine kukkineen.

Terassin kupeessa olevassa Pensasryhmässä kukintaansa aloittelevat lumipalloheisit 'Pohjan Neito'. Tänä vuonna heisinälvikkäitä ei ole vielä näkynyt ja niiden määrä on itse asiassa vähentynyt lumipalloheisissämme vuosi vuodelta. Käyn parin päivän välein tarkistamassa pensaat, jotta ehdin reagoida hyvissä ajoin, jos niitä tulee.

Lumipalloheisi 'Pohjan Neito'

Lumipalloheisien läheisyydessä terassin edustalla kukkahuntuun on peittynyt ihana marjaomenapensas. Taustalla omenapuut ovat jo lopettaneet kukintansa.

Marjaomenapensas

Vähän erikoisempi ja vaatimattomampi kukkija on vaaleanpunaiset pajunkissat tekevä tundrapaju 'Yalta', joka viihtyy terassin edustalla suuren tuivion kainalossa.

Etupihalla ilahduttaa japaninruusukvittenien 'Sirius' ja 'Venus' räiskyvän oranssi kukinta.

Alppiruusujen, atsaleoiden ja syreenien kukinta on puutarhassamme aluillaan, joten pian luvassa on kuvia myös niiden väriloistosta!

Kaikkea hyvää uuteen viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...