tiistai 6. kesäkuuta 2023

Pirteät kesäkukka-amppelit

Yhteistyössä Huiskula

Meillä on kesäkukkia pihalla vielä todella vähän, sillä kylmien öiden vuoksi en ole viitsinyt istuttaa niitä paikoilleen. Orvokkeja laitoin ruukkuihin jo viime kuussa ja sisällä talvettamani pelargonit istutin ulos kukkalaatikoihin viikko sitten. Kylmien öiden vuoksi jälkimmäiset olen harsottanut vielä aina iltaisin. Lähipäivinä kelien on luvattu vähitellen taas lämpenevän, joten loppuviikosta aion tehdä kesäkukkaistutuksia niin etu- kuin takapihankin puolelle. Nyt alkuviikosta takapihan terassille tuli kuitenkin jo pirteää, värikästä kukkaloistoa moniväristen pikkupetunia-amppeleiden muodossa. Pikkupetuniat kasvavat kastelun kannalta erittäin kätevissä Grow&Go-amppeleissa, joissa on sisällä vesisäiliö, ja sen ansiosta niitä ei tarvitse kastella yhtä usein kuin tavallisia amppeleita.

Amppeleissa kasvaa violettia, vaaleanpunaista ja tummanpunaista pikkupetuniaa. Yleensä meillä on ollut vain yhtä kesäkukkalajia tai -lajiketta sisältäviä amppeleita ja tällainen kirjava versio onkin tosi hauskaa vaihtelua.

Tässä amppeli vielä kokonaisuudessaan. Kesän mittaan pikkupetunioiden kasvaessa ne peittävät ruukun kauniiseen kukkapaljouteen.


Iloa päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...