torstai 21. toukokuuta 2020

Lavatarhan uusi ilme

Tänä vuonna meillä oli suunnitelmissa lavatarhan alueen uudistaminen, ja sen kimppuun kävimmekin jo heti alkukeväästä lumien sulettua, jotta kaikki olisi valmista kylvö- ja istutushommien ollessa käsillä. Meillä oli aiemmin lavatarhan alueella valkoinen koristekivikate, joka sinänsä toimi ihan hyvin ja pysyi yllättävän puhtaanakin. Katteen vaihto tuli nyt kuitenkin ajankohtaiseksi, sillä lavatarhan kupeeseen kasvihuoneen eteen on tulossa laatoitus, ja halusimme katteen sopivan paremmin yhteen laatoituksen kanssa. Niinpä valkoinen koristekivi pääsi jo viime vuonna Buried Pot Gardeniin pois uuden päällysteen tieltä, joksi valikoitui hiekka. Lisäksi mies nikkaroi kaksi uutta istutuslaatikkoa, jotka tulivat aiempien laatikoiden eteen, ja takaosaan taas tehtiin parsalle matala lava, samoin maa-artisokalle. Lavatarhan aluetta lasten leikeissään ja peleissään käyttämästä nurmesta tuli rajaamaan puun pätkistä kyhäämäni aita, ja sen vierelle teimme vielä paikan kesäkukkia varten. Tässäpä muutama kuva lavatarhamme uudesta ilmeestä:

Lavatarhan takaosasta talolle päin. Kasvihuoneen taakse, kuvasta vasemmalle jäävät vielä "kaalilaatikko" ja maa-artisokkalava.

Lasten kanssa keräsin kiviä kasvihuoneen pikkupatiota reunustamaan.

Matala aita ja kapea kesäkukkakaistale rajaavat nyt hyötytarhan lasten leikkeihin tarkoitetusta nurmialueesta. Ainakin samettikukkia, kehäkukkia ja unikoita on tulossa aidan edustalle.

Tässä vielä terassin portailta otettu kuva. Kaksi etummaista laatikkoa ovat uusia, ja rajaavat kivasti kasvihuoneen eteen tulevan istuskelualueen vielä paremmin omaksi tilakseen. Kasvihuoneen edessä meillä onkin kaivannot käynnissä, ja pian pääsemme toivottavasti jo kiveyksen perustusten tekoon.

Aurinkoista loppuviikkoa!

P.s. Blogissani on käynnissä ihanan hyötykasvisiemensetin arvonta, johon ehtii vielä hyvin mukaan.:)

27 kommenttia:

 1. Upea lavatarha!Itsellä myös uusintatyö menossa kun entiset lahosivat,samalla alue laajenee. Siinä onkin ollut tekemistä kun hyvin vähän päivässä ehdin tekemään. Kiinnostaisi kuulla myös millaisia maa aineksia käytät lavoissa ja niiden huoltotöistä myös ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on lavoissa pohjalla risuja, talventörröttäjistä tehtyä silppua yms kasvimateriaalia. Niiden päällä on kompostilla parannettua multaa. Teen tästä toivomastasi aiheesta vielä oman postauksensa, jossa käsittelen asiaa tarkemmin.:)

   Poista
 2. Aivan upealta näyttää ja voi vaan kuvitella mitä kaikkea ihanaa tuolla sitten kesällä kasvaa! Teillä on kyllä niin kaunis piha! Mukavaa helatorstaita♥

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää! Voi ihan kuvitella miten ihanan kontrastin vihreä kasvusto tuo sitten tuohon lavojen tummuuteen. Meillä kasvilava on yksi yhtenäinen (ja aika pieni). Jahka se on uusimisen tarpeessa siirryn varmaan tuollaiseen lavasysteemiin kuin sinulla on. Niin on kivan näköinen ja taatusti käytännöllinen.

  VastaaPoista
 4. Matala puuaita näyttää kivalta. Lavoja on hyvä määrä, tuolta tulee satoa kivasti myöhemmin kesällä.

  VastaaPoista
 5. Todelliset tehoneliöt ja hurjan kiva toteutus.

  VastaaPoista
 6. Komeat uudet laatikot sopivat paikoilleen täydellisesti, kuin olisivat siinä olleet aina. Kiva myös tuo matala aita johon kesäkukkia. Näkisin siinä myös samettikukkia👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, olitkin itsekin jo ajatellut siihen sammareita kun luin tekstin tarkemmin👍

   Poista
  2. Kiitos! Joo, minustakin tuo on samettikukille tosi hyvä paikka.:)

   Poista
 7. Hieno toteutus :) Mukavaa helatorstaita <3

  VastaaPoista
 8. Siisti ja käytännöllinen lavatarha, sinut tietäen vielä satoisakin :)

  VastaaPoista
 9. Siistiä ja puhdasta, mukava tuonne on tehdä kylvöjä ja istutuksia. Kiva puuaita.

  VastaaPoista
 10. Kaunis lavatarha <3 Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 11. siisti ,ja kaunis nuo lavakaulukset,kun kaikki yhdenvärisiä:)
  Aurinkoista viikonloppua!,Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kyllä teillä on kaikki siististi laitettu. Tuolla lavatarhassa on ilo työskennellä tai käyskennellä muuten vaan.
  Meillä kasvimaa on avomaalla, joten ihailen näitä lavatarhoja.
  Aurinkoa ja lämpöä teidän viikonloppuun!

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...