torstai 14. toukokuuta 2020

Toukokuun kylvöt

Esikasvatuskausi alkaa kääntyä loppusuoralle, ja teinkin viimeiset kylvöt sisälle heti alkukuusta. Näistä lähes kaikki ovat jo lähteneet kasvuun, ja osa alkaa olla jo koulimista vailla. Ensimmäisiä suorakylvöjäkin tein jo harson alle, mutta postailen niistä vielä erikseen myöhemmin. 

Kesäkurpitsa 'Diamant' F1 ja patty pan -kurpitsa 'Sunburst' F1 ovat hyvässä kasvussa.

Tässäpä listausta toukokuun kylvöistäni esikasvatettavien suhteen:
- avomaankurkku 'Rhensk Druv', 'Delikatess', 'Konsa' F1  ja 'Beth Alpha'
- myskikurpitsa
- kesäkurpitsa 'Diamant' F1
- patty pan -kurpitsa 'Sunburst' F1
- salkopapu 'Neckargold', 'Blauhilde'
- härkäpapu 'Triple White'
- papu 'Catarino'
- pensaspapu 'Maxi', 'Prelude', 'Processor', nimetön

Uusia avomaankurkun taimia nousee nyt mullasta lähes päivittäin.

Viime vuonna esikasvatin pavut ensimmäistä kertaa ja sain niistä paljon paremman sadon kuin aiemmin. Niinpä esikasvatan ne tänäkin vuonna. Näin herkullisen värisiä siemeniä on alkuvuodesta Portugalista tuliaisina tuomallani 'Catarino'-pavulla. Lapset kyselivät siemenet nähdessään, ovatko ne karkkeja.:)

Teetkö sinä vielä toukokuussa kylvöjä esikasvatusta varten? Entä oletko jo tehnyt suorakylvöjä?

Aurinkoista loppuviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Kiinnostava uusi vinkki tuo, että papujakin voi esikasvattaa.
  Yleensä en esikasvata mitään, kun suhaan etenkin keväällä kahden kodin väliä noin vuoroviikoin. Tämä kevät on erilainen, joten innostuin esikasvattamaan joitakin, joiden siemeniä löytyi: hajuherneitä, jotka onnistuivat hyvin ja jotka on jo istutettu ulos, leijonankitaa, joka voi hyvin mutta on yhä pieni, ja sitten kiinanasteria, joista iti kolme eivätkä nekään oikein kasva. Maloppejakin kylvin, jotka itivät aivan tiheänä mattona kahdessa purkissa, mutta taimista on enää kolme elossa. Ai niin jotakin sikuriakin kylvin, kaksi iti ja toinen kuoli. Luulen, että kasveilla on huomattavasti paremmat elonmahdollisuudet, jos kylvän ne suoraan ulos ja herran haltuun :-D
  Kasvimaan kylvin viime viikolla, luotan siihen, että kukaan ei yritä lähteä kasvuun ennen kuin olosuhteet ovat sopivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onpa kurja juttu, että kevätkylvöjesi kanssa on ollut ongelmia! Minäkin kylvin joku vuosi maloppia, enkä saanut sitä onnistumaan. Kiinanasterit sen sijaan ovat meillä kasvaneet yleensä hyvin. Toivottavasti kasvimaalla kylvösi itävät hyvin!

   Poista
 2. Ainakin pavut, krassit ja auringonkukat pitäisi vielä esikasvattaa, mutta ensin pitää saada jotain ulos, että saa niille tilaa! :D Kurpitsat kylvin vasta, eivät idä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin alkaa tila olla vähissä, vaikka kasvihuoneeseen on jatkuvasti kiikuttanut lisää kasveja. Ajattelin kuitenkin siellä alkaa istuttaa taimia lopullisiin astioihin, jolloin tila näiltä muilta vähenee.

   Poista
 3. Kaikki esikasvatettavat on nyt kylvetty ja suurin osa itänytkin. Papujen ensimmäinen kylvös epäonnistui, sillä oli tarkoitus liottaa siemeniä vain pari tuntia, mutta sitten tuli ex-tempore-muutos päivän ohjelmaan ja ne unohtuivat seuraavaan aamuun saakka veteen :D Kylvin ne kuivaan multaan, mutta kahta vaille kaikki mädäntyivät silti. Uudet siemenet kylvin kuivana kosteaan multaan ja viime yön aikana mullan pinnalle oli ilmestynyt ensimmäisiä koukkuja. Ainoastaan ruusupavut eivät ole vielä lähteneet kasvuun, mutta jospa nekin muutaman päivän sisällä alkaisivat näyttäytyä. Nyt kun saisi edes osan taimista kokonaan ulos, niin helpottaisi kummasti tungosta sisällä. Nuo Portugalin tuliaset näyttävät tosiaan ihan karkeilta! Niiden palotkin näyttävät hauskoilta. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle kävi krassien kanssa ihan samoin.:D Toinen lajike ei ollut pitkästä liotuksesta moksiskaan, mutta toisen jouduin kylvämään uudestaan. Mukavaa viikonloppua!

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...