keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Lasten lintuviikko

Tällä viikolla on taas BirdLife:n vuosittain järjestämä mukava tapahtuma, Lasten lintuviikko, joka sopii vaikka koko perheelle yhteiseksi touhuksi. Tapahtumassa on tarkoitus etsiä yhdessä merkkejä lintujen pesinnästä ja tutustua näin yhdessä lintuihin ja lintuharrastukseen. Lintuja ei tarvitse tunnistaa, vaan tärkeintä on yhdessä tarkkailla, mitä linnut tekevät. Havainnot ilmoitetaan BirdLifen sivuilla, josta löytyy myös runsaasti maksutonta materiaalia lintujen tarkkailun tueksi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.
Sinitiaiset ovat täällä pesimispuuhissa.  Naaras viihtyy jo pöntössä ja käy välillä pikaisesti kurkkaamassa ulos, kunnes vetäytyy takaisin peremmälle.

Sinitiaiskoiras käy ahkerasti viemässä pöntölle kaikenlaisia tykötarpeita.

Sinitiainen odottamassa pöntön lähistöllä, että on sopiva hetki pujahtaa käymään sisällä.

Meillä on ollut tapana osallistua Lasten lintuviikkoon, sillä muutenkin tykkäämme yhdessä seurailla lintujen touhuja puutarhassa. Tällä hetkellä puutarhassamme kolmessa linnunpöntössä ovat pesimispuuhissa sinitiaispariskunnat, yhdessä talitiaiset ja kaksi taitaa vielä odottaa asukkeja. Lisäksi räkättirastailla tuntuu olevan pesä lähimetsässä. Peipot, mustarastaat ja kirjosiepot ovat jokapäiväisiä vieraita puutarhassa, mutta pesinevät metsän suojissa. Jonkin lintulajin munankuoria löysimme jo puutarhasta, joten poikasiakin on jo jossakin. 

Peippokoiras käy usein aamuisin kaivelemassa puutarhamme hiekka-alueita...

... yhdessä kumppaninsa kanssa.

Räkättirastaita ei täällä voi välttyä näkemästä ja kuulemasta, sen verran tiiviisti niillä on mähinät menossa joko keskenään tai jonkin variksen tai harakan pään menoksi.

Tykkäätkö sinä tarkkailla lintuja? Oletko jo tänä keväänä huomannut merkkejä pesimispuuhista?

Mukavaa keskiviikkoa!

10 kommenttia:

 1. Lasten lintuviikko on niin kiva! Voisin koittaa viedä kummilapsen retkelle joku päivä. Siitä onkin ollut puhetta. :)

  Lintujen tarkkailu on parasta ajanvietettä. Tänä keväänä se on noussut elämässäni tosi keskeiseen rooliin, kun muita harrastuksia on päässyt toteuttamaan paljon vähemmän.

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia olet saanut linnuista. Hieno idea tuo lasten lintuviikko. - Minulla lintujen tarkkailu keskittyy lähinnä lintulaudalla vierailijoihin.

  VastaaPoista
 3. Olet kyllä kärsivällinen kuvaaja, kun olet saanut noin upeita kuvia otettua.
  Itse en malta. Tykkään kyllä seurata lintujen touhuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sitä tosiaan hetken jos toisenkin sain kameran kanssa pönttöjä kytätä.:D

   Poista
 4. kuulostaa hyvältä tuo lasten lintuviikko, mukavaa, kun osallitut siihen lasten kanssa. tänään juur hieman huolestuneena mietin, miten lintujen pesiminen nyt onnistuu, niin kylmää on ollut jo monta päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut tosiaan viileitä kelejä. Toivottavasti pian jo lämpenisi.

   Poista
 5. Lintujen tarkkailu on kivaa puuhaa! Seuraan itsekin niiden puuhia. Räkätti on tehnyt pesän pylväskatajaan, joka on hallille vievän polun varressa. Voi ressua, kun se lentää aina pois kun joku menee puun ohi. Olen itse ruvennut kiertämään työmaalle eri kautta, ettei lintu tulisi koko ajan häirityksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi räkättiä, onpa se tosiaan paikan valinnut! Pian katajasta varmaan kuuluu jo poikasten sirkutusta.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...