lauantai 2. toukokuuta 2020

Puutarhavierailulla: Schaugarten am Tiefwarensee, Waren, Saksa, osa 1/2

Nyt on aika lähteä taas kuvamatkalle yhteen viimekesäisen lomareissumme puutarhavierailukohteista. Tällä kertaa tutustumme Tiefwarenseen rannalla Warenissa Pohjois-Saksassa sijaitsevaan kauniiseen Schaugarteniin. Tervetuloa mukaan aurinkoiselle ja värikkäälle kuvakierrokselle!

Puutarhan sisäänkäynnin puoleisella sivustalla pitkä, aaltoilevareunainen perennapenkki ihastuttaa monilajisella kukinnallaan. Alueelle on istutettu mm. erilaisia päivänliljoja, kurjenpolvia ja syysleimuja.

Aivan puutarhan vieressä sijaitsee hotelli, jonka ikkunoista avautuvat näkymät tähän ihanaan puutarhaan. Ruusukaari johdattaa muotoonleikattujen puksipuuaitojen rajaamalle alueelle.

Ruusukaari oli vierailumme aikaan jo parhaan kukintansa nähnyt, mutta voin hyvin kuvitella, että se on täydessä kukkaloistossaan varmasti upean näköinen.

Puksipuuaitojen rajaamissa "laatikoissa" kasvaa mm. yrttejä ja mansikkaa.

Puutarhassa on myös useita suuria, räiskyvän värikkäitä kesäkukkaistutuksia. Tässä mm. hopeavillakkoa, oranssia ja vaaleankeltaista samettikukkaa sekä risiiniä.

Tämän istutuksen katseenvangitsijoina ovat siniset ja valkoiset sinisarjat.

Useissa kesäkukkaistutuksissa reunuskasviksi on valittu hopeanharmaa vaihtoehto, tässä hopealanka. Samettikukkia on myös käytetty paljon.

Tässä on yhdistelty mm. tuoksupielusta, hopeavillakkoa ja verenpisaraa. Istutuksen keskellä olevat isommat kasvit ovat suurissa ruukuissa, jotka on kätketty matalampien kasvien taakse.

Nurmikolle on siroteltu muotoonleikattuja puksipuupalloja.

Kävelypolun toisella puolella puksipuupalloja on lisää, mutta niiden rinnalle on muotoiltu myös aaltoilevia puksipuuaitoja.

Tässä vielä ensimmäisen kuvan pitkää perennapenkkiä rantaa kohti kuljettaessa.

Vielä samaa istutusaluetta kuvattuna rannalta kohti hotellia. Safiirihortensia on kauniissa kukassa vasemmassa reunassa.

Puutarha rajoittuu Tiefwarensee-järven rantaan...

...ja jatkuu rantaviivaa seuraillen vasemmalle.

Rannalta hotellille ja äskeiselle suurelle perenna-alueelle päin näkymä on idyllinen.

Puutarhavierailun seuraavassa osassa pääsemme tutustumaan mm. Schaugartenin kivialueeseen ja vesiaiheeseen.

Ihanaa toukokuun ensimmäistä viikonloppua!

P.s. Blogissani on käynnissä hyvän mielen arvonta, jossa on palkintona tällä kertaa hyötykasvien siemeniä. Vielä tämän viikonlopun ajan ehdit arvontaan mukaan!:)

12 kommenttia:

 1. Keski-Euroopan puutarhoissa vehreys on upeaa, siellä pidempi kasvukausi ja leudot talvet antavat niin paljon paremman kasvumahdollisuuden kuin täällä meillä. Kiva, kun noihin kohteisiin pääsee retkeilemään. Puksipuupallot ovat hauskoja, voi, kun ei puksipuu meillä menesty, tuollaiset pallukat olisi kiva lisä omallekin pihalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo puksipuupallot ovat minustakin ihania. On tosiaan kiva kierrellä puutarhoissa ihastelemassa ja keräämässä ideoita omaan.:)

   Poista
 2. Jopa on kaunista! Vihreys hoitaa.
  Hyvää viikonloppua, schönes Wochenende!

  VastaaPoista
 3. Nua puksipuuairat o taittu leikata kynsisaksilla :) Ja ensimmääsiä puksipuupalloja tekis miäli käyrä potkaasemas ja kattua ku ne viärii. Safiirihortessa o nami!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on tosiaan huolella leikattuja. Nyt kun sanoit tuosta pallojen potkimisesta, alkoi minunkin tehdä mieli samaa.:D

   Poista
 4. tuollaisessa paikassa olis kyl ihana viettää viikonloppua. mul tuli ihan samanlainen mielihalu kuin navettapiikallekkin;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on kaunista! Puksipuupallot on kivat.

  VastaaPoista
 6. Kaunista! Kyllä olet päässyt moniin upeisiin puutarhoihin vierailulle. Kiitos niiden esittelystä! "Entisessä elämässä" ulkomaan puutarhoja olen minäkin ihastellut, mutta niin valtavan monta jäisi näkemättä ilman sinun kuviasi. Ja nyt voi vain haaveilla noista retkistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan!:) Näitä kierroksia on vielä luvassa paljon lisää, tosin jossain vaiheessa ne varmaan jäävät kesätauolle, kun omassakin puutarhassa alkaa kohta olla niin paljon postauksen aiheita.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...