lauantai 7. syyskuuta 2019

Puutarhavierailulla: Rosengarten, Rostock, Saksa

Lomailimme heinäkuussa mm. Pohjois-Saksassa, ja kiersimme reissullamme myös useita toinen toistaan upeampia puutarhakohteita, joita lupasin esitellä myöhemmin blogissani. Nyt on aika aloittaa nämä puutarhavierailut ja ensimmäisenä kohteena onkin Pohjois-Saksassa Rostockissa sijaitseva ruusutarha, Rosengarten. Tämä ruusupuutarha sijaitsee aivan Rostockin ydinkeskustan tuntumassa ja on maksuton, puistomainen alue kerrostalojen ja liikerakennusten keskellä. Parkkipaikka oli yllättävänkin helppo löytää parin korttelin päästä pysäköintialueelta. Tervetuloa kanssani ruusuntuoksuiselle kuvakierrokselle Rosengarteniin!

Heinäkuun puolivälissä Rosengartenissa monet ruusut olivat juuri parhaassa kukassa. Kutakin lajiketta on istutettu lukuisia taimia ryhmäksi, jolloin kukinta on todella näyttävää.

Paikan miinuksena on kuitenkin se, ettei ruusuille ole lainkaan nimikylttejä.

Ruusuistutukset jatkuvat suurten puiden rajaaman kapean suorakulmion muotoisen alueen äärilaitaan asti. Muotoonleikatut, korkeat pensaat katkaisevat ja rajaavat yhtenäistä näkymää muutamsta kohdasta. Alueella on suuri, pyöreä suihkulähteen sisältävä vesiaihe, joka näkyy kuvassa ruusujen taustalla, mutta vierailumme aikana se oli tyhjennetty puhdistusta varten.

Tämän valkoisen ruusun keskusta on hennon persikkainen.

Ryhmäruusut kukkivat todella runsaina.

Keltaiset ruusut hehkuivat auringonvalossa.

Tämä kukinnan edetessä väriä vaihtava ruusu on minusta todella kaunis.

Rosengartenissa on paljon penkkejä niin alueen keskellä kuin reunoillakin puiden katveessa. Meillä, kuten monella muullakin, oli eväät mukana ja vietimme mukavan hetken niitä mutustellen. Vierailumme aikaan aurinkoisena, lämpimänä päivänä puutarhassa leijui huumaava ruusuntuoksu, jota olisin niin mieluusti vanginnut valokuviinkin, jos se vain olisi ollut mahdollista. Ruusualueiden reunukset on rajattu mahoniapensasaidalla.

Moni ruusuista on varmasti jaloruusuja suurine, näyttävine kukkineen.

Tämänkin ruusun kukat olivat valtavat.

Tämä hieman kirjavaterälehtinen lajike olisi ihana omassa puutarhassakin, jos se vain menestyisi täällä.

Vähän hassusti Rosengartenin toisessa päässä on myös rhodoistutusalue, jonka kookkaat alppiruusut ovat varmasti upea näky kukkiessaan. Maanpeitekasvina kasvaa murattia ja reunuskasvina jälleen mahoniaa.

Aina kukkien tarvitse olla suuria, jotta kukinta olisi näyttävä.Ruusuista viikonloppua!

16 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat toinen toistaan kauniimmista ruusuista.

  VastaaPoista
 2. Ihastuttavia ruusuja. Sinun kuvasi ovat niin hyviä, että noiden kanssa voisi hyvin mennä ruusukauppaan ostoksille. Myyjä löytäisi oikean lajin.

  VastaaPoista
 3. Kauniit ruusut, onpa harmi ettei niissä ollut nimiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi tosiaan, yleensä kun tällaisissa paikoissa nimikyltit löytyvät.

   Poista
 4. Ajatella, että Rosengarten on vielä olemassa ja kukoistaa.
  Joskus kauan sitten matkustimme Rostockiin Finnjetillä ja vierailimme mm. tuolla. Silloin näytti siltä kuin toiminta olisi ollut hiipumassa, mutta kuvasi kertovat muuta.
  Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi, miten ihanaa, että tekin olette käyneet siellä! Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 5. Ihania ruusuja! Kiitos kauniista kuvakierroksesta!

  VastaaPoista
 6. olipa mukavaa palata kesään näin ihanan ruusuisen postauksesi avulla:))

  VastaaPoista
 7. On varmasti hienoa vierailla ruusutarhassa sillä niitä ei vastaan liian usein tule. Kukkaloiston ihailu on mahtavaa ajanvietettä ja takuulla iskee ruusukuume. Tai onko sellaista 🥰?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusutarhoja ei tosiaan kovin usein tule vastaan. Muutaman ruusun tämän reissun jälkeen ostin, tosin kestäviä pensasruusuja.:)

   Poista
 8. Vau, vaikka minun makuuni ovat liian jaloja. Mutta joukossa on täytynyt olla myös vähemmän jalostettuja, tuoksuvia lajikkeita. Vai mitä tuumit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kaikki ruusut ovat kestäviä pensasruusuja. Luulen, että nuo ensimmäisen kuvan punaiset ruusut ovat niitä, jotka tuoksuivat eniten.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...