keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Kirjaesittely: Kysy puutarhurilta. Ammattilaisen parhaat vinkit puutarhaan ja parvekkeelle

Esittelykappale saatu arvioitavaksi blogin kautta.
Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Sain *Minerva Kustannus Oy:lta esiteltäväksi syksyn tuoreen uutuuskirjan Kysy puutarhurilta, Ammattilaisen parhaat vinkit puutarhaan ja parvekkeelle (Kirsi Tuominen, 2019, *Minerva Kustannus Oy, 160 sivua). Lämmin kiitos Minervalle kirjasta!Kirjan näkökulma on virkistävä, sillä sen sisältö perustuu kotipuutarhureiden kirjailijalle (, joka on kokenut hortonomi, puutarhaopettaja ja -neuvoja) esittämiin kysymyksiin. Aluksi kirjassa käsitellään hyvää kasvualustaa, jonka jälkeen vuoronsa saavat kastelu ja vedensäästö, kasvien lisääminen, helppohoitoisen pihan suunnittelu, ekologinen puutarha, kompostointi ja parvekeviljely. Lukunsa ovat saaneet myös tuholaisten torjunta, kasvimaan ja puutarhan taudit, omenapuut, kasvivalinnat vanhojen menestyjien ja jännittävien uutuuksien näkökulmasta sekä syystyöt. 

Kirjan ulkoasu on erittäin selkeä ja helppolukuinen.

Teos on nimenomaan tietopainoitteinen ja kauniit, värikkäät kuvat kulkevat keventämässä kirjan ilmettä. Myös monet kuvatekstit tarjoavat napakoita vinkkejä aiheeseen liittyen. Kuhunkin aiheeseen liittyen on kerätty selkeiden, numeroitujen väliotsikoiden alle lyhyesti tärkeimmät neuvot ja ohjeet. Tämän ansiosta kirja on helppolukuinen ja siitä on näppärä etsiä tietoa myös juuri tiettyihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Kuvat kulkevat tekstin kanssa käsi kädessä ja joka aukeamalla on vähintään yksi kuva.

Kirjan aihepiiri on maanläheinen ja käsittelee aiheita, jotka varmasti jokainen kotipuutarhuri joskus pohtii.

Kokonaisuutena Kysy puutarhurilta on teos, joka lupauksensa mukaisesti tarjoaa vastauksia yleisimpiin kotipuutarhuria mietityttäviin kysymyksiin. Etenkin aloittelevalle viherpeukalolle kirja on loistava perusteos, mutta hyviä neuvoja siitä löytyy myös jo kokeneemmalle kotipuutarhurille. 

Mitkä sinusta ovat vaikeita tai haastavia aiheita puutarhan hoidossa?

Kivaa keskiviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...