torstai 1. syyskuuta 2022

Kesäkukkakimara, osa 3/4: Terassin ruukkupuutarha

Tänään jatkuu pienen tauon jälkeen postaussarja puutarhamme kesäkukista. Sarjan aiemmista osista löytyy juttua Kukkivan Penkin kaunottarista ja matalan aidan edustan kesäkukista. Tällä kertaa aiheena on terassimme ruukkupuutarha, jossa kasvaa mm. matalaa köynnöskrassia ja tuoksuhernettä sekä talvettamiani ja pistokkaista lisäämiäni pelargoneja.

Sohvaryhmän läheisyydessä ruukussa kasvaa kaunis koruköynnös, joka kiipeilee pylvään luona yläilmoihin. Vaaleanpunainen begonia kukkii amppelissa. Terassin viherseinät ovat terassiin upotetuissa altaissa, joissa kasvavat mm. krassit ja keijunmekot.

Koruköynnös

Terassin toisessa reunassa kukkii petunia 'Million Bells'. Sen seurana ruukkuryhmässä kasvaa monivuotisia kasveja, mm. syyshortensiaa 'Limelight' ja komeamaksaruohoa 'Herbstfreude'.

Terassin portailla rönsyilevät matalakasvuiset krassit. Myös pelargonit ovat kukassa. Taustalla pilkottava piiankieli vasta availee ensimmäisiä nuppujaan.

Kirkkaanpunaisen pelargonin seurana on lohenpunainen lajitoveri.

Terassin portaat alhaalta katsottuna. Jokaisessa ruukussa kasvaa pelargoneja, matalaa tuoksuhernettä sekä krassia.

Etupihan pikkuterassin ruukkupuutarhasta kasvaa perinteisissä ruukuissa koruköynnöstä ja keijunmekkoa ja kestokasseissa mm. päivänsineä, elämänlankaa ja krassia.


Hyvää syyskuun alkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...