tiistai 13. syyskuuta 2022

Suloiset jaloangervot

Jaloangervot ovat jostain syystä jääneet postauksissani aina kovin vähälle. Minusta ne ovat tosi kauniita ja niitä löytyy puutarhastamme usealta eri istutusalueelta, mutta jotenkin niitä tulee kuvattua vähemmän kuin monia muita perennoja. Yksi syy saattaa olla se, että samaan aikaan puutarhassamme kukkii useita muita loppukesän ihanuuksia, mm. kärhöjä, ruusuja ja väriminttuja, jotka varmaankin vievät huomion näiltä söpöliineiltä. Nyt ajattelin kuitenkin korjata tilannetta tällä ainoastaan puutarhamme jaloangervoille (+ yhdelle jalomesiangervolle) omistetulla postauksella.  Siispä tässäpä kuvakimaraa näistä puutarhamme pörröisistä kaunottarista!:)

Tämän hetken suosikkini puutarhamme angervoista on jalomesiangervo 'Kahome'. Se ei ole Astilbe, kuten muut tämän postauksen kasvit, vaan Filipendula, mutta se oli silti pakko ottaa tähän mukaan.:)

Kolmiopenkissä vaaleanpunaisena hattarana kukkii jalomesiangervo 'Kahome'. Samalta istutusalueelta löytyy myös jaloangervoja, jotka jäävät Kahomen kukkapilven taa.

Tämän Kolmipenkissä kasvavan jaloangervon olen saanut jakopalana työkaveriltani ja sen lajiketta en tiedä.

Kolmiopenkistä löytyy myös tämä söpöliini, kääpiöjaloangervo 'Pumila'.

Kohopenkissä kukintaa aloitteli elokuun puolivälissä japaninjaloangervo 'Montgomery'. Samalta istutusalueelta löytyy myös vaaleanpunainen jaloangervo 'Erika', mutta sen kukinta minulta on valitettavasti jäänyt tänä vuonna kuvaamatta. Seuraavassa, pari vuotta sitten otetussa kuvassa nämä kaunottaret näkyvät kukassa yhtä aikaa.

Elokussa 2020 otetussa kuvassa Kohopenkissä kukkivat sekä edellisen kuvan japaninjaloangervo 'Montgomery' että jaloangervo 'Erika. Etualalla hopeisena hohtaa hopeatäpläpeippi.


Angervorinne on saanut nimensä tarhajaloangervon 'Brautschleier' mukaan.

Etupihan Viherseinäpenkin väriläiskänä toimii loppukesällä kiinanjaloangervo 'Maggie Daley'.

Onko sinun puutarhassasi jaloangervoja?

Kaikkea hyvää päivääsi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...