perjantai 9. syyskuuta 2022

Perhosten puutarha

Rakastan perhosia ja olenkin keräillyt puutarhaamme monia perhosia (ja toki myös kaikenlaisia pörriäisiä) houkuttelevia kasveja. Meillä tämä kesä on ollut erityisen hyvä perhoskesä ja näitä ihania siivekkäitä onkin riittänyt ihasteltavaksi runsain määrin. Etenkin neitoperhosia ja amiraaleja on ollut nyt tosi paljon, mutta myös mm. herukkaperhoset, nokkosperhoset ja erilaiset hopeatäplät kuuluvat puutarhamme vakioliihottelijoihin.

Tähkälaventelissa viihtyvät mm. kardinaalit.

Buried Pot Gardenin alueella on vierekkäin tähkälaventelia, iisoppia ja erilaisia minttuja, ja ne houkuttavatkin runsaasti pörriäisiä ja perhosia.

Kardinaali

Neitoperhonen suklaamintussa

Kaukasianmaksaruoho 'Summer Glory' on myös yksi puutarhamme perhos- ja pörriäismagneeteista.

Suruvaippoja meillä on tänä kesänä näkynyt aiempaa enemmän.

Sitruunaperhonen hyötytarhassa kasvavassa samettikukassa. Taustalla lentää kimalainen.

Tämä vaaleanpunainen väriminttu on ollut ehdoton ykkönen puutarhamme perhos- ja pörriäiskasveista tänä kesänä. Kuvassa ruokailemassa on amiraaleja, pari kimalaista ja mehiläinen.

Minkälainen perhoskesä sinun puutarhassasi on ollut?

Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Loppukesästä aurinkoisina päivinä perhosia näkyi tosi paljon, varsinkin nokkosperhosia, amiraaleja ja neitoperhosia. Ja paras kasvi oli mustilanhortensia. Myös suruvaippoja näin kaksi, edellisestä kohtaamisesta onkin aikaa jo vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania perhosia teilläkin! Meillä mustilanhortensia taitaa olla sen verran varjossa, että perhoset etsiytyvät toisaalle.

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...