perjantai 23. syyskuuta 2022

DIY: Betoninen lintujen kylpyallas

Elokuun loppupuolella etsin raparperipuskistamme kaikkein komeimman raparperinlehden betonisen lintujen kylpyaltaan tekemistä varten. Ihkaensimmäiset betonityöni tein keväällä, kun askartelin betonimunia risupesiä varten. Niistä tuli niin kivat, että päätin jo silloin, että kokeilen tänä kesänä myös raparperinlehtibetonityötä. Tämä oli vähän suuritöisempi homma, mutta kannatti ehdottomasti. Lopputuloksesta tuli yllättävänkin kiva, ja ensi kesänä voisinkin tehdä lisää betonitöitä käyttäen muottina raparperinlehtiä.

Betoninen lintujen kylpyallas sijoitettiin nyt aluksi Rinnekaareen syyshortensian alle. Ensi keväänä se pääsee lopulliselle paikalleen etupihan Vehreälle Keitaalle.

Muotoilin hiekasta jätesäkin päälle kasan, jotta sain altaaseen syvyyttä. Reunat muotoilin vähän aaltoileviksi, jotta altaan reuna olisi eläväisemmän näköinen.

Seuraavaksi asettelin ison raparperinlehden paikoilleen hiekkakasan päälle. Paksuimpia lehtiruoteja vuolin puukolla ohuemmiksi, jotta betonikerros ei jäisi niiden kohdalta liian niukaksi.

Sen jälkeen peitin raparperinlehden betonimassalla. Betonia tuli lehden päälle vähän kohdasta riippuen 3-5 cm:n paksuinen kerros. Tämän jälkeen taitoin jätesäkin toisen reunan betonityön suojaksi. Muutaman päivän välein kävin kurkkaamassa, missä vaiheessa betonin kuivuminen on. Tämän betonisen lintualtaan kuivumiseen meni noin viikko. Sen jälkeen käänsimme altaan oikeinpäin ja pesimme hiekat ja raparperinlehden jäämät pois.


Oletko sinä tehnyt betonitöitä puutarhaasi?

Aurinkoista syysviikonloppua!

2 kommenttia:

  1. On kyllä ihana. Mukavaa katsella kylpeviä lintuja.
    Mukavaa viikonloppua sinulle

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...