perjantai 30. syyskuuta 2022

Puutarhan myöhäisimmät kukkijat

Puutarhastamme löytyy muutamia kukkijoita, jotka avaavat nuppunsa varsin myöhään. Osa niistä ei ehdi joka vuosi kukkaan, vaan viileinä syksyinä halla vie ne jo nuppuvaiheessa. Syyskimikki 'Brunette' taas ei ole ehtinyt kukkia vielä kertaakaan, mutta tykkään sen lehtien upeasta sävystä, joten sillä on kuitenkin paikkansa puutarhassamme. Tässäpä kuvia näistä puutarhamme myöhäisistä kaunottarista!

Katvio on herkän kaunis syyskukkija.

Katvio kasvaa metsäpuutarhassamme. Se on hallanarka, mutta tänä syksynä parin vuoden tauon jälkeen pääsemme taas nauttimaan sen kukinnasta.

Syyskimikki 'Brunette' ei ole vielä kertaakaan ehtinyt puutarhassamme kukkaan. Ainakin viikoksi eteenpäin sääennuste lupaa kohtalaisen lämmintä, joten olisipa upea juttu, jos näistä avautuisikin edes pari nuppua.

Myös kaunopunahatut kuuluvat puutarhamme myöhäisimpiin kukkijoihin. Niistä postailinkin alkuviikosta tarkemmin. Kuvassa on suloinen kaunopunahattu 'Green Twister'.

Etupihalla tarhapäivänlilja 'Little Gipsy Ruby' ehti kukkaan vasta nyt.

Myös tarhaviinikärhö 'Purpurea Plena Elegans' löytyy etupihan Vehreältä Keitaalta. Se on yksi viimeisimpänä kukkaan puhkeavista kärhöistämme.

Viherseinäpenkin myöhäisiä kaunottaria ovat ruusunätkelmä 'Pink Pearl'...

... sekä konnanyrtti.

Mitkä ovat sinun puutarhasi myöhäisimpiä kukkijoita?

Mukavaa perjantaita!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...