maanantai 12. syyskuuta 2022

Kasvihuoneen sadonkorjuuta

Kulunut kesä oli meille kasvihuoneiden kannalta oikein onnistunut. Tomaatit ovat tehneet hyvin satoa ja jonkin verran niitä on vielä kasvihuoneissa kypsymässäkin. Pari viileämpää yötä sattui viime viikolle ja silloin meillä oli isommassa kasvihuoneessa lämmitin päällä. Seinäkasvihuoneen tomaatit säilyivät hyvinä ilman lämmitintäkin. Tälle viikolle on onneksi luvassa vähän lämpimämpiä kelejä. Jos kelit kuitenkin viilenevät lähiaikoina pidempikestoisesti, täytyy kerätä loput tomaatit sisälle kypsymään.

Kurkut onnistuivat tänä vuonna tosi hyvin, ja vaikka vihannespunkit niihin jälleen iskivätkin, sain pidettyä tuholaiset sen verran kurissa, että satokausi jatkui syyskuulle asti. Ananaskirsikat ja maissit onnistuivat kuten ennenkin, mutta tomatillot kypsyvät tänä vuonna jostain syystä tavallista myöhemmin. Kuitenkin niitäkin on onneksi tulossa mukava satsi, josta riittää pakastimeen asti. Vesimelonien taimet juroivat koko kesän, ja jäimmekin tänä vuonna ilman omia meloneja. Jotenkin ne tuntuvat onnistuvan minulla vain joka toinen vuosi, joten jospa ensi vuosi olisi niiden suhteen taas parempi. Munakoisoa kasvatin nyt ensimmäistä kertaa ja lajikkeet 'Rotonda Bianca Sfumata di Rosa' sekä 'Famers Long' F1 tuottivatkin satoa. Sen sijaan 'Black Beauty' kukki kyllä kauniisti, mutta näyttää siltä, ettei siitä kuitenkaan ole tulossa yhtään munakoisoa.

Tomaatteja, sokerimaissin tähkä 'Golden Bantam', munakoiso 'Rotonda Bianca Sfumata di Rosa', chilejä, paprikoita ja muutama ananaskirsikka

Mm. paprikaa 'Mini Bell' ja 'Patio Red', oranssia suippopaprikaa ja chiliä 'Hungarian Yellow Wax Hot'

Seinäkasvihuoneessa erityisesti parveketomaatit ovat tehneet hienoa satoa.


Aurinkoisia syyspäiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...