torstai 8. syyskuuta 2022

Myöhäisimmät kärhöt, osa 1/2

Puutarhastamme löytyy kymmeniä kärhöjä, ja niinpä niiden kukintaakin riittää pitkin kesää aina syksyyn ja pakkasiin asti. Olen kesän mittaan postaillut jo muutamaan kertaan kuvia näistä puutarhamme upeista köynnöksistä ja viime viikonloppuna napsin kuvia viimeisimpinä kukkaan ehtineistä kaunottarista. Siispä tervetuloa jälleen kärhöjen värittämälle kuvakierrokselle puutarhaamme!

Loistokärhö 'Piilu' kukkii nuotiopaikalle johtavassa puutarhaportissa.

Toisesta puutarhaportistamme löytyy tarhaviinikärhö 'Polish Spirit'.

Portin vasemmassa reunassa tarhaviinikärhö 'Polish Spirit', oikeassa sininen tarha-alppikärhö, joka kukkii tänä kesänä toista kertaa.


Sydänpolun luota löytyvät puutarhamme vanhimmat ja runsaimmin kukkivat kärhöt. Ensimmäisessä köynnöspylväässä kukassa on loistokärhö 'Jackmanii Purpurea'. Samassa pylväässä kasvaa myös loistokärhö 'John Paul II', mutta se on vasta nupulla.


Edellisen kuvan toiseksi ensimmäisessä pylväässä kukkivat tarhaviinikärhöt 'Etoile Violette' ja 'Madame Julia Correvon'.

Sydänpolulle johtavassa puutarhaportissa kiipeilevät mm. tarhaviinikärhö 'Justa'...

... tarhalyhtykärhö 'Princess Diana'...

... ja tarhalyhtykärhö 'Princess Kate'.


Tässä vielä edellisten kuvien kärhöt kokonaisuudessaan puutarhaportin pielessä. Vasemmalla tarhalyhtykärhö 'Princess Diana', oikealla tarhalyhtykärhö 'Princess Kate' ja tarhaviinikärhö 'Justa'. Kuvan oikeassa reunassa näkyvässä köynnöspylväässä kasvaa tarha-alppikärhö 'Albina Plena'.

Kesäkeittiön luona olevassa metallisessa puutarhaportissa suloisessa kukassa on lumikärhö 'Summer Snow'.


Mukavaa loppuviikkoa!

3 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...