perjantai 28. tammikuuta 2022

Pihabongaus 2022

Tulevana viikonloppuna järjestetään jälleen Suomen suurin lintutapahtuma, Pihabongaus. Tapahtumassa tarkkaillaan lintuja tunnin ajan esimerkiksi omalla pihalla. Sen jälkeen lintuhavainnot kirjataan BirdLifen sivuille, josta löytyvät myös tarkemmat osallistumisohjeet. Tapahtuman avulla kerätään tärkeää tietoa Suomen talvisesta linnustosta, ja sen toivotaan myös innostavan ihmisiä pihapiirin lintujen tarkkailuun ja lisäävän kiinnostusta lähiluontoon. Pihabongaus ei ole kilpailu lintuhavaintojen määrästä, vaan kaikki havainnot ovat arvokkaita. 

Sini-, tali- ja hömötiaiset ovat olleet puutarhamme runsaslukuisimpia lintulajeja tänä talvena.

Meillä Pihabongaukseen osallistumisesta on tullut koko perheen yhteinen perinne. On hauskaa tarkkailla lintuja lasten kanssa, ja he tunnistavatkin jo mukavasti maamme yleisimpiä lintulajeja. Meillä on myös tapana käydä keväisin ja kesäisin linturetkillä läheisillä luontopoluilla ja lintutorneilla, joissa pääsee näkemään muitakin kuin pihapiirin lintuja. Tällä kertaa olemme pohtineet, osallistuisimmeko Pihabongaukseen nyt mökkipalstallamme, kun aiempina vuosina olemme bonganneet lintuja omalla pihalla. 

Tänä talvena erityisesti hömötiaisia on vieraillut lintulaudallamme runsaasti. Viime talvena niistä tein yksittäisiä havaintoja, sitä ennen ne olivat pari talvea poissa kokonaan. Nyt niitä on näkynyt ruokintapaikalla parhaimmillaan viisikin samanaikaisesti. Sen sijaan kuusitiaisia on nyt ollut aiempaa vähemmän, samoin pikkuvarpusia. Tali- ja sinitiaisia taas on näkynyt suurin piirtein saman verran kuin ennenkin.

Talitiainen

Jos kiinnostuit Pihabongauksesta, osallistu ihmeessä tähän ihanaan tapahtumaan tämän viikon lauantaina tai sunnuntaina!

Hyvää loppuviikkoa ja mukavia bongaushetkiä!

8 kommenttia:

 1. Pihabongaus on kiva tapahtuma. Onnea bongaukseen tänäkin vuonna!

  VastaaPoista
 2. Kiva tapahtuma.osallistutaan taas tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 3. Klo 10.10 aloitin bongauksen keittiön ikkunasta. Kirsikkapuussa on talipalleroita ja aina siinä on paljon lintuja. Nyt laskin keltasirkkuja 12 kpl, talitinttejä 11 kpl, varpusia 16 kpl, sinitiaisia 14 kpl. Lopetin bongauksen 10.45, sen jälkeen oli hiljaista. Toki kova lumimyräkkä on parhaillaan täällä Mustasaaren Koivulahdessa, Länsi-Suomessa.
  Nimim. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan paljon lintuvieraita! Teillä käykin ruokintapaikalla kunnon vilske.:)

   Poista
 4. Takaisin pihapiirini lintuja 10.15 -11.15
  Mustarastaita o aikamoinen parvi 15-20 yksilöä,Tiaisia.15 yksilön poppoo ja sinitiaisia 6-8.Lisäksi 2 käpytikkaa,,punatulkku naaras,varpusia 8-10,lisäksi 4 oravaa yrittää verottaa lintujen ruokaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa monenlaista vierailijaa! Niiden touhuja on varmasti kiva seurata.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...