torstai 20. tammikuuta 2022

Kaktusten kauneutta

Yhteistyössä Huiskula

Meillä oli aiemmin miehen kanssa vielä kahdestaan ollessamme upea pallokaktus, joka sitten harmikseni yhtenä talvena kuoli. Lasten ollessa ihan pieniä en rohjennut vielä hankkia uusia kaktuksia. Nyt kun nuorimmainenkin on jo sen ikäinen, että ymmärtää olla menemättä koskemaan näihin piikikkäisiin, vähän hassunkin näköisiin huonekasveihin, ajattelin vihdoin toteuttaa mielessäni jo pitkään kyteneen kaktusunelmani. Niinpä meille muuttikin nyt useita kaktuksia, jotka saivat ruukkuun kaverikseen minulle aivan uuden tuttavuuden, viirukirjotähden, joka viihtyy kovin samankaltaisissa oloissa ja niukalla kastelulla kuin kaktuksetkin.

Istutin kaktukset ja viirukirjotähden laakeaan kulhoon. Lisäsin somisteeksi muutamia simpukoita, jotka sopivat hyvin puuterinsävyisen kulhon värimaailmaan ja toisaalta myös kasvien eksoottiseen tunnelmaan.

Oikealla edessä oleva viirukirjotähti 'Big Band' on minusta todella kaunis kirjavine lehtiruusukkeineen.

Siilikaktus ja pylväskaktus

Onko sinulla kaktuksia?

Kaikkea hyvää päivääsi!

10 kommenttia:

 1. Hieno kaktusasetelma <3 Kyllä meiltä kaktuksia löytyy. Ovat niin symppiksiä piikkikuorensa alla kuin siilit <3 Mukavaa viikon jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Huomenta!

  Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?💛


  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Ihania, kaktuksia minulla on joskus ollut paljonkin mutta nyt ei enää vuosiin. Meillä ei ole ollut oikein ikkunapaikkaa mihin niitä laittaa. Mutta ehkä joskus.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli monta kymmentä parhaimmillaan. Sitten iski villakirpikirvat ja torjuntatoimista huolimatta melkein kaikki kuoli. Nyt ei ole enään montaakaan. Rakastan kyllä kaktuksia!

  VastaaPoista
 5. Onhan mulla niitä muutamia. Pitäisi istuttaa niitä samaan astiaan täälläkin. Olen tuon viirukirjotähden kolme vuotta sitten tappanut, varmaan kastelulla. Samoin pylväskaktuksia, yksi vielä on ja muutama tuon pyöreänmuotoisia ja yksi kirjotähti olla jurnuttaa, ei kuole eikä ole kasvanut. Joku himo niihin on tullut, kun aina kaupoissa katselen, mutta en nyt osta enää. Enkä ssiemenestä yritä kasvatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tuppaan kastelemaan ylipäätään huonekasveja liikaa, ja näin kanssa yritän malttaa olla nyt tosi tarkka kastelu suhteen.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...