tiistai 25. tammikuuta 2022

Kaktuksen kasvatus siemenestä

Kokeilin nelisen vuotta sitten kaktusten kasvatusta siemenistä, ja silloin itäminen jäi melko vaatimattomaksi. Kaktuksilla itämiseen kuluva aika voi vaihdella viikosta muutamaan kuukauteenkin, mutta usean kuukauden jälkeenkään taimia ei silloin noussut kuin kolme ja nekin näivettyivät nopeasti pois. Toin pari vuotta sitten tuliaisena Portugalista erilaisten kaktuksien siemensekoituspussin ja nyt vuodenvaihteessa ryhdyin vihdoin kylvöhommiin. Tällä kertaa ainakin itäminen näyttää lupaavalta, sillä jo useita pikkukaktuksia on tupsahdellut esiin mullasta viimeisen viikon aikana. 

Kaktuksien siemeniä


Kaktuksen siemenet kylvin tavalliseen kylvömultaan, johon olin sekoittanut myös hiekkaa. Kylvöpurkin peitin kelmulla, johon tökin saksilla muutamia reikiä. Kylvös on ollut minulla takka-leivinuuniyhdistelmän päällä, mutta nyt itämisen myötä siirrän sen valoisampaan paikkaan ja otan kelmunkin pois. Olen suihkutellut tähän asti kylvöstä samaan tapaan kuin muitakin kylvöpurkkejani, mutta nyt itämisen jälkeen kastelua täytyy ohjeiden mukaan vähentää.

Pieniä kaktuksen taimia

Postailin viime viikolla ihanasta kaktusasetelmastani, ja toivon mukaan saan nyt lisää näitä piikikkäitä kaunottaria koristamaan kotiamme! Palailen näiden pikkukaktusten kuulumisiin tässä kevään mittaan.

Oletko sinä kasvattanut kaktuksia siemenistä?

Kauniita talvipäiviä!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...