lauantai 8. tammikuuta 2022

Puutarhavierailulla: Vanha Kilkkilä, Juva, osa 1/4

Tänään lähdemme kuvakierrokselle aivan ihanaan puutarhaan, josta varmasti monet puuutarhaharrastajat ovat kuulleet ja jossa useat ovat myös käyneet. Kohteenamme on nimittäin Vanha Kilkkilä, joka sijaitsee Juvan Nuutilanmäellä. Puutarhaan on aikuisille pääsymaksu, johon sisältyy kahvi ja leivonnainen. Tervetuloa mukaan nojatuolimatkalle tähän kauniiseen puutarhakohteeseen!

Vaaleanpunaiset ruusut ja rohtosormustinkukat kukkivat monilajisessa ryhmässä, jolle terijoensalavien pyöreät latvukset muodostavat kauniin taustan.

Samaa istutusaluetta toisesta suunnasta. Edellisen kuvan ruusut ja rohtosormustinkukat jäävät oikealle. Kukkineiden laukkojen siemenpallot nousevat sieltä täältä.

Mm. päivänliljaa, isotähtiputkea ja pallotuijaa

Tässä puutarhassa myös puiden aluset on täytetty kasveilla.

Omenapuiden alla on pieni hyönteishotelli.

Erilaisia puutarhapatsaita ja ruukkuja on siroteltu sinne tänne katseenvangitsijoiksi. Vaaleanpunaisen ruusun ja violetin kurjenpolven yhdistelmä on tosi suloinen.

Puutarhan yleisilme on ihanan runsas ja rehevä, ja joka suunnassa riittää uutta ihasteltavaa.

Puiden katveesta kukkien keskeltä löytyy tunnelmallinen istuskelualue, joka näkyy myös edellisessä kuvassa taustalla.

Maanpeitekasveja on käytetty Vanhassa Kilkkilässä runsaasti. Varjoisilla paikoilla on myös paljon erilaisia komeita kuunliljoja.

Tällä istutusalueella erilaiset lehtimuodot ja -sävyt pääsevät upeasti esiin. Kuunliljojen ja havujen vihreys korostuu tummalehtisten keijunkukkien ja purppuraheisiangervon rinnalla.

Tässäkin puiden alusia peittävät maanpeitekasvit, mm. keltaisena kukkiva suikeroalpi, maahumala ja rönsytiarella. Taustalla näkyvien pöytien ääressä voi nauttia pääsymaksuun kuuluvan leivonnaisen ja kahvin.

Koivujen alla luonnonkivien reunustamassa kohopenkissä kasvaa mm. vuorenkilpeä ja jalopähkämöä. Punaiset rakennukset valkoisin ovenkarmein ja ikkunanpuitten luovat perinteisen pihapiirin tunnelmaa.

Ensi kerralla jatkamme kuvakierrosta tämän ihanan puutarhan kukkapaljouden keskellä.:)


Tässä vielä linkit aiemmin esittelemiini puutarhoihin, joissa vierailimme viime kesänä:
- Tertin kartanon yrttitarha, Mikkeli
- Tertin kartanon muuripuutarha, Mikkeli
- Kenkävero, Mikkeli
- Mikkelipuisto, Mikkeli

Iloista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...