maanantai 14. kesäkuuta 2021

Kevään ja alkukesän kukkivia puuvartisia, osa 1/2

Olen viime vuosina pyrkinyt lisäämään kevään ja alkukesän kukkijoiden määrää puutarhassamme, ja tähän joukkoon kuuluvat myös puuvartiset kukkijat. Meillä alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta menee yleensä vasta juhannuksen seutuville, tosin tänä vuonna ne ovat tavallista aikaisemmassa, mutta varhaisempiakin kukkijoita onneksi löytyy. Uusimpia ihastuksiani ovat pari vuotta sitten istuttamani ruusumanteli ja ruusuorapihlaja, jotka tänä keväänä palkitsivat jo runsaalla kukinnallaan. Omena-, kirsikka- ja luumupuiden kukinta taas on aina yhtä upeaa katseltavaa. Luonnonkasveista suosikkini on varmaankin tuomi, jonka kukinnan aikaan koko puutarhassamme leijuu ihana tuoksu. Keräsinkin tähän kuvia puutarhamme ihanimmista keväällä ja aivan alkukesällä kukkivista puuvartisista.

Ruusuorapihlaja 'Paul's Scarlet' on yksinkertaisesti upea kukkiessaan.

Meidän ruusuorapihlajamme on nuori, vasta pari vuotta sitten istutettu, ja tänä vuonna kukkia riittää jo koko puun korkeudelta. Innolla odotan, miltä tämä näyttää muutaman vuoden kuluttua kasvettuaan vielä isommaksi.

Ruusumantelin 'Rosenmund' kukat ovat todella suloiset.

Näsiä kukkii metsäpuutarhassa yleensä toukokuun puolivälin seudussa.

Myös jalo-onnenpensas 'Northern Gold' on varhainen kukkija.

Isotuomipihlaja-aita on näyttävä kukkiessaan.

Myös lähempää katsottuna isotuomipihlajan kukat ovat kauniita.

Kääpiömanteli 'Fire Hill' on viihtynyt puutarhassamme jo pitkään. Se oli ensimmäisiä alkukesän kukkivia pensaita, jonka hankimme.

Lamohietakirsikka peittää Rinnepenkkejämme, ja alkukesäisin sen kukinnan aikaan terassin luona leijuukin ihana tuoksu rinteen peittyessä valkeaan kukkapilveen.
 
 
Mitkä ovat sinun suosikkejasi kevään ja alkukesän kukkivista puista ja pensaista?

Hauskaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

  1. Ruusuorapihlajaa ihastelin jo jossain muussakin blogissa, huonomuistisuudessani en muista missä 🙈 Se on ihana, mutta ajattelin ettei voi menestyä meillä. Mutta ehkä sitä voisi sittenkin kokeilla, meikin olemme IV vyöhykkeellä. Suojaatko sen talvella pakkasten varalta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan ihana. Suojaan sen talveksi moninkertaisella harsolla.

      Poista
  2. Ruusuorapihlajan kaverina meillä on helmiorapihlaja ja ne kukkivat suloisesti vieretysten ja samaan aikaan. Niiden kukinta tuo kaivattua iloa tuolle kyseiselle alueelle koska nopeasti kukkinut rusokirsikka jättää aina haikeuden jälkeensä. Yksi ihana kukkija minulle tulee myös mieleen ja se on punavihma. Kimalaiset ja pörriäiset tykkää siitä kovasti joten se on siksikin niin arvokas. Sain sen alkujaan ystävältä jakotaimista ja se kasvaa kellarin muurilla hieman alaspäin roikkuen. Tykkään hirmusti💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo helmiorapihlaja on minulla hankintalistalla, paikkakin olisi jo valmiina. Olen ihastellut sitä blogeissa ja puutarhalehdissä. Punavihma on tosiaan ihana, se löytyy meiltäkin.

      Poista
  3. Onpa todella runsas isotuomipihlaja! Meidän 2018 rakennetussa talossa tontin raja-aidat toteutettiin isotuomipihlajan taimilla, mutta vain aurinkoisen puolen taimet ovat lähteneet kunnolla kasvuun. Toivotaan, että meidänkin isotuomipihlajat saavuttavat yhtä mahtavan koon kuin teillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmasti, meidän aitamme on jo yli kymmenvuotias.:)

      Poista
  4. Alkukesän kukkijat tuovat kyllä ihanan kesätunnelman 🤍 Isotuomipihlaja on jo kukkinut, mutta ruusuorapihlaja ja sireenit kukkivat paraikaa 🤍 Ihania kuvia 🤍 Mukavaa kesäistä viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...