maanantai 28. kesäkuuta 2021

Juhannuksen puutarhaprojekteja

Meillä juhannus kului suurelta osin puutarhassa nauttien kauniista kesäsäästä, herkutellen ja perheen kanssa yhdessä touhuten. Lisäksi jo perinteinen telttayö tuli lasten kanssa vietettyä. Mukaan mahtui kuitenkin myös puutarhahommia, ja saimmekin juhannusviikonloppuna paljon kaikenlaista aikaiseksi.

Joka kesä telttailemme lasten kanssa omalla pihalla.

Juhannusviikolla arkena pidimme kiirettä kesäkeittiön perustusten kanssa, jotta saimme hiekkojen ja Finnfoamien päälle viimeisetkin murskeet. Sopivasti juuri ennen juhannusta pääsimme täryttämään pohjat ja juhannuksena ryhdyimmekin rakennushommiin. Saimme perustukset ja pohjan puukehikon valmiiksi ja tällä viikolla alkaakin seinien pystytys. 

Kesäkeittiön perustukset ovat valmiit. Seuraavana vuorossa on kevythirsiseinien latominen.

Kesäkeittiön rakentamisen lisäksi minä ehdin jatkaa aiemmin aloittamaani uutta ex tempore -istutusaluetta, johon olin edeltävästi hankkinut erilaisia kuunliljoja ja muita kaunislehtisiä varjon kasveja. Nyt kasveista suurin osa onkin jo paikoillaan ja lisäksi aloin tehdä hiekkapolkua Tähdenlennon polulta tätä aluetta kohti. Nyt jatkossa vuorossa olisi vielä alueen reunojen siistimistä ja hiekkapolun jatkaminen tältä alueelta aina Angervorinteelle asti.

Uusi istutusalue on kuvassa vasemmassa reunassa, oikealle jää Tähdenlennon polku. Niiden väliin on tekeillä mm. hiekkapolku.


Juhannuksen seudun puutarhahommiin minulla kuuluu perinteisesti myös kääpiövuorimäntyjen vuosikasvaimien leikkaaminen. Vähän hapsottavat havut muuttuvat leikkaamisen myötä taas kauniin pilvimäisen muotoisiksi, tuuheannäköisiksi möhkäleiksi. Kääpiövuorimäntyjen lisäksi saksien alle päätyivät myös tuon ex tempore -istutusalueen luona olevat heisiangervot sekä etupihan kiiltotuhkapensas ja taikinamarja. Lisäksi yhden hankkimani timanttituijan leikkasin spiraaliksi.

Kääpiövuorimännyt ennen vuosikasvaimien leikkausta...

... ja sen jälkeen.

Ensimmäinen spiraalinmuotoon leikkaamani tuija. Muotoilussa apuna käytin tuijan ympärille kieputettua lankaa.

 

Mitä sinun juhannukseesi kuului?

Aurinkoista uutta viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Ei mitää suurta, pääasias oleelua ja jotaki piäntä nyppimistä.
  Telttayät kuuluuvat lapsuusmuistoohin, mutta nykyysin niitei hetikää kaikki koe. Hyvähän mallihin saitta kesäkeittiön. Hyvin sait het spiraalimuaron näkyville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkeittiön rakentaminen vei niin mukanaan, että sitä olemmekin viime päivät rakentaneet urakalla.:)

   Poista
 2. No on siinä aikamoinen ero leikkaamattoman ja leikatun vuorimännyn välillä! Isäntä haluaa meille pengerpenkkiin sellaisen tai useamman. Minä ajattelin samaan kohtaan maanpeiteruusua 😂 menestyisivätköhän rinnakain 🤔

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...