perjantai 11. kesäkuuta 2021

Puutarhaprojektit etenevät

Tämän kesän suurin puutarhaprojektimme on kesäkeittiön rakentaminen. Nyt kevään ja alkukesän aikana olemmekin vähitellen kaivaneet sille perustuksia. Takapihan puolelle ei saa edes pientä kaivinkonetta, joten kaikki täytyy tehdä lapiohommina. Kuoppa perustuksia varten alkaa nyt olla valmiina ja seuraavaksi olisi vuorossa mm. FinnFoamin asentaminen, kuopan täyttäminen murskeella ja loput perustushommat, jonka jälkeen pääsemme vihdoin rakentamaan.

Sadeveden keräyskontin viherkatto on jo valmis.

Talon päädyn sadevedenkeräyskontti viherkattoineen tuli jo valmiiksi ja siitä postailinkin aiemmin. Samoin kerroin sen lähistölle syntyneestä pikkuruisesta Sammalnurkasta. Lasten puumaja on vielä alkutekijöissään. Piirustukset ovat jo valmiina ja tukirakennelmia olemme alkaneet tekemään, mutta paljon on vielä nikkaroimista jäljellä. Varasto-polttopuu-yhdistelmä on jo hyvällä mallilla, lähinnä ovi ja viherkatto vielä puuttuvat ja pinnat pitäisi maalata. 

Varasto-polttopuu-yhdistelmä alkaa jo näyttää siltä miltä pitääkin. Pintakäsittely, ovi ja viherkatto vielä puuttuvat.

Uutta extempore-tyyppistä projektiakin aloittelin. Kerroin aiemmin, että erään pihan omistajat lahjoittivat pois kasvejaan piharemontin tieltä ja meille sieltä tarttui mukaan mm. riippapihlaja. Jo aiemmin olin suunnitellut metsäpuutarhan puolelle istuskelupaikkaa, mutta sen piti olla vuorossa vasta joskus tulevaisuudessa. Riippapihlaja kuitenkin suorastaan huusi alleen penkkiä, joten päätinkin tarttua toimeen jo tänä kesänä. Tällä hetkellä alue on vielä kesken, puun alle tulee tosiaan penkki, mutta tarkoitus olisi yhdistää alueella olevat puuvartiset maanpeitekasvien ja lehtiperennojen avulla yhdeksi istutusalueeksi. Riippapihlaja ja sen ympäristöä näkyy yllä olevan kuvan vasemmassa reunassa. 

Myös Kolmiopenkkiä laajensin vähän. Tätäkään en ollut tälle kesälle suunnitellut, mutta turveharkkoreunuksisen O-penkin eteen jäi sopiva tyhjä kaistale, johon istutin tuolta aiemmin mainitsemaltani pihalta saamiamme jalopähkämöitä ja pihaesikkoa. Puna-ailakkia siinä kasvoi jo entuudestaan.
 
Kolmiopenkin laajennus rajaa O-penkkiä nyt entistä pidemmälle.

Palailen puutarhaprojektiemme kuulumisiin taas, kun hommat etenevät!
 
Rentouttavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Usein extempore tehdyt projektit vievät täysin mukanaan. Hienoa, että saamasi kasvit löytävät vähitellen paikoilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään sain taas vähän tuota aluetta eteenpäin ja muutamia kasveja maahan. On palkitsevaa, kun kasvit pääsevät paikoilleen.:)

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...