tiistai 1. kesäkuuta 2021

Puutarhan varhaista satoa

Tähän aikaan vuodesta puutarhastakin alkaa saada jo ensimmäistä satoa. Jotenkin aina nämä kasvukauden ensimmäiset sadonkorjuut ovat erityisen sykähdyttäviä pitkän talven jälkeen. Raparperia keräilin  ensimmäisen piirakan tarpeiksi reilu viikko sitten ja sen satokausi onkin jo hyvin käynnissä. Myös ilmasipulin versoja on lavatarhassa tarjolla. Yrttitarhassa taas ruohosipuli, iisoppi ja venäläinen rakuuna ovat hyvässä kasvussa, samoin timjamista ja viher- sekä mansikkamintusta saa jo satoa. 
 
Buried Pot Gardenissa monivuotiset yrtit ovat jo hyvässä kasvussa.

Ilmasipuli viheriöi lavatarhassa.

Myös villiyrttejä löytyy puutarhastamme, ja näistä mm. ketunleipää sekä voikukkaa saa jo kerätä mukavia määriä. Mustaherukan lehtiä taas ajattelin kerätä louhisaaren juomaa varten ja vadelman tuoreista lehdistä tehtyä teetä voisi myös kokeilla. Parsan juurakoita istutin viime vuonna ja laatikosta nousikin suloisia parsan versoja. Niitä on kuitenkin vain yksi tai kaksi per juurakko, joten vielä tänä vuonna niistä ei satoa voi kerätä. Toivottavasti vuoden kuluttua pääsisimme herkuttelemaan omalla parsallakin. Ensimmäiset ämpäriperunat istutin huhtikuun alkupuolella ja pian niistäkin saa jo maistiaisia.
 
Lapset käyvät päivittäin seuraamassa parsojen kasvua. Ne tuntuvatkin hujahtavan pituutta melkein silmissä.

Kasvihuoneen vieressä raparperit ovat jo komeassa koossa, ja piirakkatarpeita voisi kohta kerätä pakastimeenkin talven varalle.

 Oletko sinä ollut jo sadonkorjuupuuhissa?

Iloa päivääsi!

2 kommenttia:

  1. Ensimmäiset raparperipaistokset ja nokkoskeitto on tehty. Nokkosta riitti hieman pakkaseenkin. Ilmasipulin maku on mukavan mieto.

    VastaaPoista
  2. Vau, sinulla on hauska yrttitarha! Tuohon ilmasipuliin olen törmännyt ensimmäisen kerran vasta tänä vuonna, pitäisi tutustua siihen paremmin ja vaikka keksiä omassa puutarhassa sille paikka 😊
    Meilla on vasta maisteltu amppelikurkkua, raparperitkin on niin pieniä vielä

    VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...