torstai 10. kesäkuuta 2021

Kasvihuonekuulumisia

Meillä taimet muuttivat purkeissaan kasvihuoneeseen jo toukokuun alkupuolella, ja parin viikon jälkeen aloin vähitellen istutella mm. tomaatteja lopullisiin laatikoihinsa. Istutushomma kuitenkin vähän venähti, ja lopulta kesäkuun alussa sain viimeisetkin kasvihuoneeseen jäävät kasvit lopullisille kasvupaikoilleen. Viime kesänä saimme seinäkasvihuoneen talon viereen mm. parveketomaatteja, basilikaa ja chilejä varten ja tänä vuonna meillä onkin kasvihuoneissa taimia ennätysmäärä. Muutamia runkotomaatteja minulla jäi yli isommasta kasvihuoneesta, ja niitäkin istutin ruukkuihin seinäkasvihuoneeseen. Hyllyä emme nyt sitten seinäkasvihuoneeseen tarvinneetkaan, sillä tila tulee hyödynnettyä ylöspäin ainakin tänä kesänä näiden runkotomaattien myötä. Tässäpä kasvihuonekuulumisiamme vielä kuvien muodossa:
 
Isommassa kasvihuoneessa suurin osa laatikoista on tomaateille, joita on siellä yhteensä 15 eri lajiketta. Vasemmalla on vesimelonia 'Sugar Baby', sen vieressä ananaskirsikkaa, jonka takana ovat tomatillot ja sokerimaissit. Kasvihuonekurkut ovatkin tällä kertaa perällä upotetuissa saaveissa. Chilit ja paprikat pilkottavat kuvan vasemmassa reunassa ikkunan takana kasvihuoneen pikkupatiolla. Jos tulee kylmä jakso, ne on kätevä siirtää sieltä takaisin kasvihuoneen lämpöön.

Vasemmassa alareunassa sokerimaissia 'Golden Bantam', seinustalla tomaatteja ja pyöreissä saaveissa kasvihuonekurkkua.

Tomatillot' Purple' ovat jo avanneet ensimmäiset nuppunsa. Myös parista tomaatintaimesta löysin eilen kukkia.

Seinäkasvihuoneessa asustavat parveketomaatit, basilikat ja muutama runkotomaatti. Vasemmalla näkyy sadevedenkeräyskontti viherkattoineen.

Jos sinulla on kasvihuone, mitä sinne kuuluu?

Mukavaa päivää!

3 kommenttia:

 1. Pieni kasvihuone on, siellä on mukava kasvatella kaikkea. Tomaatteja meillä ei hirveästi syödä, joten itse keskityn kaikkeen muuhun. On siellä toki pari kirsikkatomaattia itselle 😊 Meinaa vaan lämpötila olla liian korkea vaikka ikkuna ja ovi on auki. Pitäisi varmaan kehitellä joku lakana varjostamaan.

  VastaaPoista
 2. Onhan mulla kasvihuone, mutta innostus siellä kasvattamiseen tuntuu vähenevän vuosi vuodelta. Johtuu varmaan ainakin osittain siitä että nyt kun asumme rivitalossa, meillä on valtava terassi ja kesähuone ja viihdymme niin hyvin kotona nykyään, että mökille ja kasvihuoneviljelyn pariin tulee mentyä paljon harvemmin kuin ennen. Nyt siellä on kolme pensastomaatin tainta, ei muuta. Pikku pöytä ja tuolit kahvihetkiä varten on myös, sekä bokashi-mullan tekoa varten multatehtaat.

  VastaaPoista
 3. Sinullakin näkyy olevan käytössä tuo laatikko-systeemi, joka meillä on tomaattihuoneessa.
  Meillä on kaksi kasvihuonetta, joista suuri on luovutettu uima- ja porealtaille. Pieni on pyhitetty tomaateille.
  Lisäksi meillä on kaksi kevyt kasvihuonetta kaikille muille lämpöä vaativille kasveille.
  Kuvistasi päätellen, meillä täällä etelässä ollaan vähän edellä kasvien koossa.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...