lauantai 19. kesäkuuta 2021

Suuria linjoja

Etenkin näin lämpimänä alkukesänä puutarhan ilme muuttuu nopeasti istutusalueiden rehevöityessä ja yhä uusien ja uusien kukkijoiden avatessa nuppujaan. Tällä hetkellä Liljarinne, Pisara ja Sydänpolun alue ovat runsaimmassa kukassa, vaikka ihanaa katseltavaa löytyy toki muualtakin. Olen viime päivinä käynyt kiertelemässä puutarhassa niin aamuvarhaisella ennen töihin lähtöä kuin illallakin puutarhapuuhien lomassa. Tässäpä muutamia yleiskuvia puutarhamme tämän hetken näkymistä!

Rinnepenkeissä kukkii havujen seassa hopeahärkki. Oikeassa reunassa olevassa Kivikkolaaksossa monet kivikkokasvit ovat nyt kauneimmillaan. Postailen sieltä lähikuvia piakkoin.

Terassin edustalla ruotsinköynnöskuusama 'Serotina' on aloittelemassa kukintaansa. Sen takana valkeana hehkuu hopeahärkki.

Kasvihuoneen luona Pisaraa värittävät mm. sammalleimut, merikohokki 'Compacta', verikurjenpolvi 'Elke' ja loistokärhö 'Miss Bateman'. Buried Pot Gardenissa yrtit ovat taas hyvässä kasvussa.

Kaaripenkissä tarhapioni 'Rubra Plena' on jo kukassa. Kiinanpionit lupailevat oikeassa reunassa pian suloisia aikoja.

Liljarinne on sinivioletin ja valkoisen sävyttämä. Tämän hetken kukkijoita ovat mm. pikkuampiaisyrtti, kaunokainen, lehtoakileija, valkoinen mooseksenpalavapensas ja rungolliset puistosyreenit 'Tapanin syreeni ja 'Tammelan kaunotar'.

Metsäpuutarhassakin on jo kovin rehevän näköistä. Vasemmassa reunassa mm. juhannusruusu ja punalehtiruusu taitavat puhjeta kukkaan ihan lähipäivinä.

Sydänpolulla alppiruusujen kukinta jatkuu. Polun oikealla puolella maanpeitekasvina leviävät jalomaarain ja mesimarja ovat myös kukassa.


Iloista viikonloppua!

2 kommenttia:

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...