keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Taimikuulumisia

Tässä vaiheessa kevättä esikasvatuksessa olevia taimia alkaa olla jo mukava määrä. Tänä vuonna tomaatit lähtivät kaikki kasvuun todella hyvin. Chilit ja paprikat sen sijaan hankkivat jostakin itselleen jo alkuvaiheessa kirva-armeijan kiusakseen, ja niiden kanssa olenkin nyt saanut olla tarkkana, että kirvat pysyvät kurissa. Tämän vuoksi siirsin chilit ja paprikat erilleen muista taimista kokonaan toiseen huoneeseen. Uusista kylvökokeiluistani jännittävin on ollut mesembriantemum, jonka lehdet ovat jännän paksut, vähän mehikasvimaiset. Myös ensimmäistä kertaa kasvattamani kelloköynnös on itänyt ja lähtenyt versomaan ilahduttavan hyvin. Tässä vielä linkit joulukuun, tammikuun, helmikuun ja maaliskuun kylvöihini. Nyt huhtikuun aikana kylvän vielä mm. vesimelonia, maissia, tähtisilmää ja auringonkukkaa. Tässäpä muutamia kuvia taimistani:

Tuoksulaventelit ovat lähteneet tänä vuonna erityisen hyvin kasvuun. Kylvin näitä varmuuden vuoksi, jos Buried Pot Gardenin reunaan viime kesänä istuttamani taimet olisivat talven aikana kuolleet, mutta  viime viikolla huomasin niiden olevankin hengissä. Niinpä nämä laventelit pääsevät jonnekin muualle.

Myös tarhaorvokit ovat onnistuneet tänä vuonna tosi hyvin. Yleensä ne ovat olleet tämän kokoisia vasta huhtikuun loppupuolella.

Keijunmekot ovat alkaneet haarautua tyvestään. Nämä pitäisi latvoa piakkoin, jotta ne tuuheutuisivat vielä paremmin.

Chileistä osa on tänä vuonna surkean näköisiä kirva-armeijan vuoksi. Osa lajikkeista on kuitenkin onneksi kestänyt kirvat paremmin ja kasvanut normaaliin tapaan.

Tomaatit sen sijaan kasvavat vankkoina taimina.

Pistokkaista lisäämäni pelakuut ovat hyvässä kasvussa.

Tästä kaaliarmeijasta osa on vielä koulimatta. Kuvassa mm. kukkakaali 'Erfurter', pinaattikiinankaali, parsakaali 'Premium Crop', ruusukaali 'Roodnerf'.

Portugalin siementuliaiseni mesembriantemum kasvattaa paksuja, nystyräisiä, mehikasvia muistuttavia lehtiä.

Mitä sinun kevätkylvöillesi kuuluu?

Aurinkoista huhtikuun alkua!

P.s. Blogissani on käynnissä kevään uutuuspuutarhakirjan arvonta. Jos et ole vielä osallistunut, käyhän kurkkaamassa.:)

20 kommenttia:

 1. Mua alkoi kiinnostaa tuo mesembriantemum, onko sulla sille suomenkielistä nimeä? Joskus olen kuullut "hottentottikukasta" ja sitä olen ihaillut eniten Namibiassa, Swakopmundissa meren rannalla. Myös Israelissa sitä kasvaa niin meren rannalla kuin puutarhoissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en ole sille suomenkielistä nimeä löytänyt. Googletin tuota hottentottikukkaa ja sekään ei näytä samalta kuin siemenpussin kuvassa oleva kasvi.

   Poista
  2. Se on varmaan Mesembryanthemum eli jääpäivikki.

   Poista
 2. Ihanasti kaikkea kasvaa!
  Täytyy sanoa varovasti ja hieman nolona, että jollain tavalla tämä on mulle unelmakevät. Kun asun saarella, jonne on vaikea päästä, ja kevät on täynnä puutarhatapahtumia, kuluu mulla helposti puolet keväästä mantereella. Joudun olemaan kaupunkiasunnolla paljon, kun ei kotiinkaan pääse eikä ole kannattavaakaan matkustaa koko päivää parin päivän takia. Mutta nyt, kun kaikki on peruttu eikä tautia halua itsekään kulkemisellaan levittää, olen ainakin kuukauden putkeen täällä kotona, varmasti pidempäänkin. Voin kerrankin esikasvattaa! Lisäksi en missaa parhaasta keväästä mitään omalla pihallani, ja kevät on loistoaika tehdä kaikenlaista projekteja niin vanhan talon kunnostuksen kuin pihankin kanssa. Silti tätä kevättä varjostaa kurkkua kuristava huoli ja suru, monella on nyt todellinen hätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Paljon surua tähän kevääseen tosiaan liittyy, mutta on ihana, että löytyy hyviäkin asioita. Kevät on tosiaan erinomaista aikaa kaikenlaisille projekteille. Kiva nähdä, mitä kaikkea ihanaa saat taas aikaiseksi.:)

   Poista
 3. Sullon taimetus jo pitkällä. Keijunmekokki jo näyttäävät keijunmekoolta. Mullon iha alakumetriillä vasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijunmekot ovat minulla kasvaneet tänä vuonna paremmin kuin ennen.:)

   Poista
 4. Hienolta näyttää! Minullakin taimien määrä kasvaa ja ikkunan edustoilla on tungosta. Toivottavasti kirvat häviävät ja kasvit voittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On kyllä kiva päivittäin käydä kurkkimassa,miltä taimipurkeissa näyttää.:)

   Poista
 5. Voi miten komeasti taimet kasvaa! Minä juuri vähän aika sitten laitoin pikkuisen siemeniä itämään, saas nähdä mitä niistä tulee:) Mukavaa alkanutta huhtikuuta🌷🌞💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti ne itävät hyvin. Mukavaa huhtikuuta sinullekin!❤

   Poista
 6. Sinun taimet näyttävät siltä, miltä minun yleensä toukokuun puolessa välissä.
  Mutta tungosta näkyy sinullakin olevan.
  Mukava olisi seurata jatkossakin mesembriantemumin kehittymistä.
  Hyvää illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Postailen tuon mesembriantemumin kuulumisia tässä kevään kuluessa.:) Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 7. Kivasti taimet sielläkin kasvavat. Mistä ihmeestä kirvat löytävät tiensä aina tiettyihin kasveihin? Niitä ei näy koko talvena missään ja yhtäkkiä valtava armeija ilmestyy paprikansukuisiin. Toivottavasti saat ne hävitettyä ja taimet pääsevät rauhassa jatkamaan kasvuaan. Minun keijunmekoissani on vasta sirkkalehdet. Ne itivät suorastaan tuskastuttavan hitaasti. Onneksi niitä on nyt juuri ja juuri tarpeeksi tulossa, kunhan vain saavat vähän vauhtia kasvuunsa. Mukavaa huhtikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kirvajuttu on niin totta. Minulla keijunmekot ovat tänä vuonna kasvaneet kumman nopeasti, viime vuonna oli hitaampi tahti. Mukavaa huhtikuuta sinullekin!

   Poista
 8. Nyt on ihan pakko kysyä, kun tuo ensimmäinen kuvakin on niin tunnelmallisen kaunis: mikä on tuo tuoksulaventeli? Näyttää suorastaan köynnöstävältä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksulaventeli muistuttaa minusta tähkälaventelia, kylvin sitä jo viime vuonna. Sen siemenet sain aiemmin siemenvaihdossa, olivat itsekerättyjä, joten tarkempaa tietoa minulla ei ole.

   Poista
 9. Upeasti siellä jo vihottaa. Hyviä ja terhakoita taimia.
  Ihanaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...