keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Kasvihuoneen valtaus

Alkukuusta kasvihuoneemme oli vielä tunnelmointikäytössä, mutta viime päivien aikana se on siirtynyt muuhun käyttöön. Esikasvatuksessa olevat hyötykasvien taimet ovat nimittäin vallanneet kasvihuoneemme. Ensin paikalle hiipivät jo pari viikkoa sitten ämpäriperunat, joita seurasivat taimi- ja juurakko-ostokseni, ja nyt tämän viikon alusta olen kantanut hyötykasvien taimet sinne aina päivän ajaksi. Illalla kiikutan taimet vielä sisälle, mutta jos viikonvaihteessa yöt tosiaan lämpenevät ja yöpakkaset jäävät pois, jätän esikasvatettavatkin sinne ympärivuorokautisesti harsojen ja tarvittaessa lämmittimenkin turvin. Tässäpä muutama kuva kasvihuoneemme tämänhetkisistä asukeista.

Tomatilloihin rakastuimme viime kesänä, jolloin kasvatin niitä ensimmäistä kertaa. Kokeilin niiden talvetusta, mutta ne eivät selvinneet, joten kylvin niitä nyt maaliskuussa uudelleen. Osa tomatilloista 'Purple' kukkii jo.

Ananaskirsikkaa, tomaattia, chiliä, paprikaa, tomatilloa ja maissia. Pidän taimia tässä vaiheessa aina ruukutuspöydän vieressä, sillä pöydän avulla saan harson kätevästi niiden ympäri ilman, että pisimmätkään versot joutuvat painuksiin.

Ananaskirsikat talvehtivat jälleen huoneenlämmössä hienosti ja ovat jo hyvässä kasvussa. Nämä olen kasvattanut siemenestä kaksi vuotta sitten.

Osa suippopaprikoista kukkii jo. Chilien ja paprikoiden kirvaongelmasta postasin aiemmin, ja se on jo paremmalla tolalla. Kuvaa ottaessani huomasin kuitenkin, että muutamia tihulaisia on taas ilmestynyt kasveihin, joten taistelu niitä vastaan jatkuu.

Kasvihuoneen toisella laidalla ovat kasvit, jotka ovat siellä jo ympäri vuorokauden. Istuttamistani perennojen juurakoista osa on jo kasvussa, köynnösruusut odottavat vesiämpäreissä ja kärhöt ruukuissaan pääsyä maahan. Keskellä ämpäriperunat.

Ämpäriperunat tekevät tanakoita versoja. Eilen kannoin kasvihuoneeseen toisen ämpäriperunasatsin, jonka olen istuttanut pari viikkoa kuvissa näkyviä myöhemmin. Kolmansia ämpäreitä varten minulla on jo perunat itämässä ja pääsen istuttamaan ne ihan lähipäivinä. Samalla alan taas idättää uutta satsia, jotta satoa tulisi pitkin kesää.

Kesäkukkien ja kasvimaalle sekä terassille päätyvien hyötykasvien taimet minulla on vielä sisällä. Ulkona keli on ollut vielä niin viileä, että niiden karaisua en ole aloittanut. Yritänkin vähän jaksottaa karaisu-urakkaa, ja aloittaa niiden kanssa vasta, kun kasvihuoneen asukkeja ei tarvitse enää kannella yöksi sisälle.

Miltä sinun kasvihuoneessasi näyttää? 

Mukavaa keskiviikkoa!

P.s. Blogissani on jälleen käynnissä hyvän mielen arvonta, jossa palkintona on tällä kertaa hyötykasvien siemeniä. Jos et ole vielä osallistunut, käyhän kurkkaamassa.:)

8 kommenttia:

 1. Samalla tyylillä mennään täälläkin. Odotan jo kovasti lämpimämpiä öitä, mutta onneksi suojaustoimenpiteet ovat auttaneet perunat ym selviämään pakkasöistä. Koko ajan siirtyy kasvihuoneeseen enemmän taimia, joten tungosta on, koska täytyy noita suojaustoimia varten pitää taimet eritavalla kuin lopullisessa järjestyksessä. Onnea sinulle kasvihuoneen kesään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti yöt tosiaan pian lämpenisivät. Onnea sinullekin kasvihuoneen kasvien kanssa!

   Poista
 2. Kyllä tämä on ihanaa aikaa. Toivottavasti yöpakkasten aika olisi pian ohi. Kiitos arvontamuistuksesta. Hyvää vapun aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minullakin on kasvihuoneessa jo ihan samanlaista, ruukuttamani daaliat ja muut valtasivat eteläseinustan, tomaatit ja tuoksuherneet pohjoisen. Harsoja käyn iltaisin virittelemässä tomaattien päälle. Ne asuvat nyt tyhjissä laastipaljuissa, toivon mustan astian pitävän lämpöä ja harso on helppo heittää päälle.
  Ihan huippua aikaa ja kasvihuoneessa on lämpimpi kuin ulkona viimassa.
  Kivaa vappuviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo musta laastipalju onkin hyvä idea. Minulla kasvit ovat tarjottimilla ja harson virittely vaatii aina vähän säätämistä. Kivaa toukokuun alkua sinulle!

   Poista
 4. Komeita taimia sinulla jo on vaikka kuinka montaa sorttia! Minulla on vasta erilaisia salaatteja kasvihuoneessa, kun en paljoakaan kasvata itse siemenistä. Lämpöä odotellaan täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noita salaatteja pitäisi joskus minunkin laittaa kasvihuoneeseen varhaista satoa varten.

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...