torstai 27. helmikuuta 2020

Puutarhan lintuja ja eläimiä

Tämä talvi on yhä jatkunut erikoisena, sillä meilläkään lunta ei enää ole kovinkaan paljon. Plussakeliä on riittänyt viikoittain, välissä on saattanut silloin tällöin olla pari pakkaspäivää. Kevättä tuntuu olevan ilmassa, sillä linnutkin sirkuttavat jo kovin iloisesti. Meillä on tänä talvena näkynyt ruokintapaikoilla lintuja selkeästi aiempaa enemmän. Tali- ja sinitiaiset sekä pikkuvarpuset ovat saaneet seurakseen parin talven tauon jälkeen hömö- ja kuusitiaiset. Lisäksi varpuset, urpiaiset ja punatulkut ovat löytäneet lintulautamme. Myös komea fasaanikukko on liittynyt päivittäisten ruokailijoiden joukkoon ja käy napsimassa pikkulinnuilta pudonneita siemeniä maasta. Oravienkin touhuja olemme saaneet seurata ruokintapaikan luona päivittäin.  Tervetuloa kurkistamaan helmikuisen puutarhamme lintu- ja eläinvieraita!

Fasaanin ruokahetki on joka päivä suurin piirtein samaan aikaan lintulaudan alla.

Tämä lintulauta on ihan olohuoneen ikkunoiden edessä terassin luona. Paikka ei ole kovin suojaisa, joten fasaani onkin aina todella varuillaan, mutta helppo ruoka houkuttaa sen silti palaamaan paikalle.

 Urpiaisia ei meillä ole koskaan aiemmin näkynyt. Nyt niitä käy muutaman linnun parvi säännöllisesti lintulaudalla.

Toinen lintulauta oli kokenut kovia ja joku oli onnistunut levittämään siemenet pöydälle viikonloppureissumme aikana. Oravat olivat löytäneet apajan. Nyt pöytä on taas siistitty ja lintulauta korjattu niin, ettei sen sisälle pääse eikä siemeniäkään pysty levittämään kasoittain ympäri pöytää. Meillä on työn alla pylväsmallinen teline tälle lintulaudalle.

Myös punatulkut olivat edellisen kuvan siemenkasan kimpussa. Punatulkkuja onkin tämän talven aikana ollut pihapiirissämme ilahduttavan paljon, parhaimmillaan toistakymmentä yksilöä kerrallaan.

Tämä pallero etsi hangelle pudonneita jyviä.

Jäniksiä en ole pihalla nähnyt, mutta niiden öisiltä ruoanhakuretkiltä on aina papanoita merkkinä. Mörköpolun möröt ovat muuttaneet talveksi lämpimään, ja jänikset ovat papanoista päätelleen mieltyneet nyt mörköjen kotikontuihin.

Tällainenkin eläin puutarhassa liikkkuu...

...ja röyhistelee rintaansa pihan omistajan elkein.:)

Minkälaisia lintu- ja eläinvieraita teillä käy?

Mukavia helmikuun viimeisiä päiviä!

14 kommenttia:

  1. Ihanaa, että teillä käy noin runsaasti eläinvieraita ruokintapaikalla. Meillä käy aterioimassa lähinnä talitiaisia. Yöaikana meilläkin vierailevat papanoista päätellen jänikset sekä jäljistä päätellen myös kissat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on nyt ensimmäinen talvi, kun lajikirjo on näinkin runsas.:)

      Poista
  2. Aika lailla samat lajit vierailevat meilläkin. Paitsi fasaani ja viimeisten kuvien karvainen söpöläinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä lintulajit ovat tosiaan varmasti yleisimpiä lintulautojen vieraita.

      Poista
  3. Onpas teillä paljon porukkaa ruokailemassa. Meidän pihassa oli toissa vuonna fasaaneja. Pitivät kamalaa meteliä ja fasaanikukko oli pihan korkeimmalla paikalla ja huusi. Yritti jopa kimppuun hyökätä kun menin pihaan. Onneksi menivät paremmille apajille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas teillä fasaanit pitäneet elämää! Meillä niitä aina silloin tällöin on näkynyt tontin laidalla, sillä ne taitavat viihtyä tuossa viereisessä metsässä. Joskus sieltä kesäisin kuuluu niiden ääniäkin.

      Poista
  4. Komea fasaanikukko, hyvin syöneen näköinen! Meidän naapurustossa monta vuotta kierrellyt fasaanipariskunta hävisi viime kesän aikana. Muuten samoja lintuvieraita, jäniksiä ja oravia näkee meilläkin. Hiirenjälkiäkin löytyy harmittavan paljon. Aurinkoista loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hiirenjälkiä meillä ei onneksi ole ollut kuin ihan yksittäisiä. Mukavaa maaliskuun alkua!

      Poista
  5. Fasaanit on komeeta lintuja, mutta osaavat olla aikamoosia tuholaasiaki. Erellises puutarhas söivät krookukset, täälei niitoo (fasaania) näkynykkää. Tänä talavena on ruakinnalla näkyny peruslintuja, ei urpiaasen urpiaasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon mukaan tuokin fasaani siirtyy metsään taas kevään tullen. Meilläkään ei ole koskaan ennen urpiaisia näkynyt.

      Poista
  6. Fasaanit, urokset etenkin, ovat komeita lintuja.
    Mukavia ruokavieraita teillä muutenkin.
    Me muistutamme kotona olijoita viesteissämme, etteivät vaan unohda ruokkia lintuja.
    Täällä Uudessa Seelannissa on vähän erilaisia lintuja ja niiden ruokkiminen on kielletty, koska ihmisen antama ruoka on monille lajeille epäterveellistä ja luonnossa riittää syötävää.
    Oikein ihanaa viikonloppua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Fasaanit ovat tosiaan komeita lintuja. Siellä on varmasti tosi kauniita lintuja. Oikein ihanaa reissun jatkoa teille!

      Poista
  7. punatulkkuja, niitä kaipaan kovin, ei ole tääl päin!
    aikamoinen vilske puutarhassanne, mukavaa kun on paljon erilaisia eläimiä pihapiirissä. fasaaneja tääl vähän liikaa, ei ole Nallen metsästysporukat niitä tarpeeksi ampuneet tuol Åminnen kartanolla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lintujen touhuja on tosiaan hauska seurata. Punatulkkuja on meillä näkynyt nyt muutaman vuoden ajan, mutta yleensä keväällä tai syksyllä, eikä koskaan aiemmin lintulaudalla.

      Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...