perjantai 9. maaliskuuta 2018

Helmikuun kylvöt (ja muistutus messulippujen arvonnasta!)

Kylvin noin kuukausi sitten tämän kevään ensimmäiset siemenet. Voi, miten hauska olikaan päästä taas kylvöpuuhiin! Itämisen ja uuden kasvun tarkkailun alkamisen myötä heti kevätkin tuntuu olevan jo täällä, vaikka viime viikollakin riitti vielä kunnon pakkasia.

10.2. multaan pääsivät:
- paprika "California Wonder"
- chilipaprika "De Cayenne" (Ring O Fire), "Hungarian Yellow Wax Hot", "Mini Bell"-mix, "Habanero Lemon", "Jalapeño M" ja "Jamaican Bell"
-  jättisipuli "Ailsa Craig"
- kuukausimansikka "Rügen"

24.2.2018. Kahdessa eturivin rasiassa chilit ja paprikat, jotka itivät lähes kaikki tosi hienosti. Chilipaprika "De Cayenne" (Ring O Fire) on ollut muita selvästi hitaampi itämään ja sitä on noussut vasta yksi pikkuruinen taimi. Takana vasemmalla kuukausimansikan hennot taimet ja jättisipuli, josta on itänyt tähän mennessä vain yksi siemen. Takana oikealla klementiinin taimia.

24.2.2018 paprika "California Wonder"

24.2.2018 kuukausimansikka "Rügen"

Tämä kevätkylvöjen aika on yksinkertaisesti vain niin hienoa! Olen todella täpinöissäni, kun vihdoin nämä koko talven ajan odotetut hetket ovat käsillä. Kaikki tulevan kasvukauden ihanuus on vielä edessä, ja mieli on täynnä suuria odotuksia, suunnitelmia ja unelmia. Nyt nämä helmikuun taimet ovat jo sen kokoisia, että olisi aika koulia ne. Siinäpä siis puuhaa viikonlopulle. Maaliskuun kylvöjäkin olen jo päässyt aloittelemaan. Oletko sinä jo tehnyt kevätkylvöjä? Kylvökalenterin löydät aiemmasta postauksestani helpottamaan kylvöjen suunnittelua. :)

Tähän lopuksi muistutan vielä blogissani käynnissä olevasta Lahden Pihapiiri-messujen lippuarvonnasta.

Iloista viikonloppua!

64 kommenttia:

 1. Viimeisen kuvan versot ovat hauskoja, aivan kuin sukellusveneen periskooppeja 😀
  Monta ihanaa kasvun kuukautta edessäpäin. Antoisaa kevättä sinulle 🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No niin muuten ovatkin kuin periskooppeja!:D En olisi itse osannut katsoa niitä sillä silmällä. Antoisaa kevättä sinullekin!

   Poista
 2. On se kasvun ihme kiehtovaa, erityisesti keväällä, kun alkaa pitkän talven jälkeen puskea jotain vihreää esiin:) Mukavaa maaliskuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yllättävän ison ilon saavat tosiaan nuo pikkuiset taimenalut aikaan. Mukavaa maaliskuuta sinullekin!

   Poista
 3. Terhakoita taimia, Mukavoo aikoo eletään seuratessa tuota kasvun ihmettä.
  Hyvvee maaliskuun jatkuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan kivaa aikaa. Melkein päivittäin jossain purkissa on jotain uutta ihasteltavaa tapahtunut. Mukavaa maaliskuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 4. Nämä kuvat kertovat kasvun ihmeestä, joka jaksaa joka kevät kiehtoa ihmisten mieliä. Mahtavaa jatkoa maaliskuulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvun ihme on kyllä vaikuttava. Mahtavaa maaliskuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 5. Hienoja taimia. Kylvöjä on tullut tehtyä jo tammikuun alusta lähtien. Niiden kanssa on hiukan haasteita taimikasvatuspaikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä aloitin vasta helmikuussa, mutta nyt maaliskuussa on tulossa sen verran paljon kylvöjä, että saa nähdä, mihin mahtuvat. Vaikka kyllähän niille aina joku paikka löytyy.:)

   Poista
 6. Miekin säilytän mm viinirypälerasiat kevätistutuksia varten. =)
  Ne ovat kuin pienoiskasvihuoneita. =)

  Mutta chiliä en kylvä. =) Kun en voi edes sitä syödä. =D
  Miulla on tietenkin kukkia kasvamassa, terassin kesää varten. ♥


  (Ei toki liikaa ettei koko kämppä ole
  pelkkää taimienkasvatusalustaa... =D )
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo viinirypäle- ja tomaatti- yms. rasiat ovat tosiaan näppäriä. Meillä mies on niin innoissaan chilistä, että sitä tulikin laitettua monta itselleni uutta lajiketta kokeiluun. Kesäkukkia minäkin kylvän nyt maaliskuulla, että tulee iloa silmällekin, vaikka kyllä nämä esikasvatukset hyötykasvipuolelle taitavat minulla painottua.:)

   Poista
 7. Hyvin ovat lähteneet. Minä en ole vielä kylvänyt mitään. Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla suurin osa kylvöistä painottuu maaliskuulle, jotain jää vielä huhtikuuhunkin. Mukavaa viikonloppua sinullekin!:)

   Poista
 8. Iloa ja onnea kasvatuksille, noiden pikkuisten kasvua on hauska seurata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Tuulikki! Kasvun seuraaminen on tosiaan hauskaa. Aamulla ensimmäisenä ja illalla viimeisenä tekee mieli käydä kurkkaamassa, josko jotain edistymistä on tapahtunut.:) Onnea sinunkin kylvöillesi!

   Poista
  2. Kiitos, ihanainen Tiiu ❤️

   Poista
 9. Onnea kasvatuksiin! Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 10. Oioi! Siellä ne kasvavat jo! Versomisessa on aina ihmettelemistä. Kevättä kohti, ihanaa! Mukavaa viikonloppua :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät tuntuu esikasvatusten myötä olevan jo ihan nurkan takana, vaikka ulkona onkin vielä pakkasta ja reilusti lunta. Mukavaa viikonloppua sinullekin!:)

   Poista
 11. Siellä ne versot/taimet jo kasvaa täyttä häkää 👍 ja vielä en ole alottanut kylvöjä koska olen sairaana, mutta kun tästä infulenssasta toivun niin heti aloitan :)
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa kurja juttu, että olet sairaana. Pikaista paranemista ja onnea kylvöillesi! Ja hyvää viikonloppua taudista huolimatta!<3

   Poista
 12. Hienosti on lähteneet kasvuun Minäkin olen laittanut Kelloköynöksen ja keijunmekon
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma! Minä en ole kelloköynnöstä ja keijunmekkoa koskaan kasvattanut, mutta ensi kesänä saan niille kivan paikan, joten heti vuoden päästä aion niitä kokeilla. Minulla on jo siemenetkin valmiina odottamassa.:) Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 13. On tämä vaan mahtavaa aikaa <3 Ihania koulintahetkiä <3 Ja mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan aivan upeaa aikaa. Pienistä asioista saa ison ilon. Mukavaa viikonloppua sinnekin!<3

   Poista
 14. Hyvin ovat lähteneet kasvamaan,niiden kasvua on mukava seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvun seuraaminen on tosiaan hauskaa! Monta kertaa viikossa saa hyvän mielen, kun joku on alkanut itää ja toinen on avannut ensimmäiset lehdet jne.:)

   Poista
 15. Hienosti jo kasvavatkin! Tämä aika sujahtaa aina niin nopsasti, ettei mene kuin hetki kun taimia pääseekin jo istuttamaan pihoille:) Minä en ole laittanut vielä mitään kasvamaan..no pääsiäiseksi pikkuisen vihreää:) Ihanaa alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olet ihan oikeassa, kevättalvi kuluu tosiaan kuin siivillä. Ihanaa sunnuntai-iltaa!❤

   Poista
 16. Ihanaa kasvun ihmettä!
  Kevät on parasta aikaa kun saa seurata ja hoivata pieniä taimia.

  Aurinkoisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan ihanaa aikaa. Aurinkoisia päiviä sinullekin!

   Poista
 17. Onpas jo potrat taimet. Mä vasta tomaatintaimia täällä hypistelen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat tosiaan kasvaneet ihan mukavasti. Minä kylvin tomaatit vasta muutama päivä sitten.:)

   Poista
 18. Kylvökuulumiset ovat aina mielenkiintoista seurattavaa. :) Meillä ei ole vielä kevätkylvöjä aloitettu. Ei uskalla laittaa esikasvatusta käyntiin liian varhain, ettei tila lopu kesken. Jos kesä alkaakin hitaasti, eikä taimia pääse siirtämään ajoissa ulos/parvekkeelle, vaan ne venyvät mittaa ikkunalaudalla, syntyy helposti hirveä kaaos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylvökuulumiset ovat tosiaan hauskoja! On kiva kurkkia, mitä kenelläkin on kasvamassa. Minuakin vähän jännittää, miten tilaa riittää, sillä tänä keväänä esikasvatettavia on tulossa enemmän kuin koskaan aiemmin.:)

   Poista
 19. Monta terhakkaa tainta jo siellä!

  Joka aamu täytyy käydä kurkkaamassa taimitarhan vointia Ü Ja samalla sytytän niille kasvilampun valaisemaan pimeää kasvunurkkaa. Kolme tomaattia sain itämään ja kaksi chilipaprikaa, kumpaistakin taisin laitta puolenkymmentä. Keijunmekkoja kokeilen ensimmäistä kertaa ja 16 on nyt koulittuna, kymmeniä vielä odottaa omaan pottiin pääsyä. Tänään istahdin katselemaan taimiani ja tovin päästä mies kyseli mitä teen, kun niin tuli hiljaista. Vastasin, että katselen kun taimet kasvaa :) On ne niin ihania, itse kasvatettuja kun ovat.

  Noissa rasioissa taimet kasvavat hyvin. Omassani on keskellä tarraa kiinni, en malttanut käydä irrottelemaan kun oli niin kovin tiukasti kiinni. Tarran kohdalla taimet olivat pieniä ja nurkissa kasvaneet vähintään kaksinkertaisiksi pieniin verrattuna. Tänään vaihdoin niiden paikkaa, saa nähdä miten pian pienet kurovat suuremmat kiinni kasvussa.

  Niin kovin syyhyää jo sormet uusiin kylvöihin ja koulintaan, mutta yritän malttaa odottaa kasvavaa kuuta ensi viikon loppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania esikasvatuksia sinullakin käynnissä! Minä kylvin tomaatit vasta muutama päivä sitten. Keijunmekkoa en ole koskaan kokeillut, mutta vuoden kuluttua aion sitä yrittää. Minulla on siemenetkin jo odottamassa.:)

   Poista
 20. Hienosti ovat lähteneet kasvuun siemenet!
  Niitä onkin kiva seurailla, ja laittaa vaikka muistiin, miten ovat edistyneet (seuraavaa vuotta varten).
  Hyvää viikonloppua sulle sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kasvun seuraaminen on tosiaan kivaa ja kokemuksen myötä sitä aina oppii, joten ihan fiksua olisi muistiinpanojakin tehdä. Minulla muistin turvana toimivat ainakin jossain määrin valokuvat ja blogi. Hyvää sunnuntai-iltaa sinulle!

   Poista
 21. Hyätypuali näyttää sulla olevan jo hyväs vauhris. Pikkutaimien kasvun seuraaminen, on yllättävän koukuttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuu keskittyi tosiaan ainoastaan hyötykasveihin. Maaliskuussa vuorossa on kesäkukkiakin.:)

   Poista
 22. Hahaha!!! Tunsin itseni pitkästä aikaa idiootiksi: tajusin vasta nyt kun näin ylimmäisen kuvan, että noinhan niitä rasioita kannattaisi käyttää. Olen aina kylvänyt tavallisiin muoviruukkuihin ja käyttänyt rasioista pelkästään pohjaosan ruukkujen päällä minikasvihuoneena. Itselleen on kyllä välillä hyvä nauraa ja nyt ainakin tuli naurettua kunnolla :D Täällä timjami ja ensimmäiset herneet olivat viime yönä itäneet. Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näitä sattuu aina välillä.:D Ihania kylvöjä olet sinäkin tehnyt. Mukavaa sunnubtai-iltaa teidänkin perheelle!

   Poista
 23. Hienoja paprikan ja chilin pikkutaimia! Kylvöaika on todella mukavaa, paljon myönteisiä yllätyksiä täynnä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itämisen ja uuden kasvun tarjoamat yllätykset ovat tosiaan ihania.:)

   Poista
 24. Oi, sinulla on niin keväiset puuhat meneillään :) Täällä pohjosessa ei kannata ajatellakkaan esikasvatuksia (joita en viiti tehä) ennen huhtikuun loppua/toukokuun alkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät tuntuu tulevan nopeammin, kun saa kylvöjen parissa puuhailla.:)

   Poista
 25. Hienot kylvökset sinulla siellä! Ihanaa seurata kasvun ihmettä <3 Tänä vuonna taitaa jäädä mun osalta kylvöt tekemättä, ehkö ostamme valmiina muutamia taimia kasvihuoneeseen. Tai sitten kylvän joitain kukkasia, vähän sormet syyhyäisivät mutta ajanpuute uhkaa... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvun seuraaminen on kivaa, mutta aikaa kylvö- ja koulintapuuhiin saa tosiaan uppoamaan. Mukavaa sunnuntai-iltaa!

   Poista
 26. Upeita kevään merkkejä sinulla!
  Kerrassaan ihanaa :-)

  VastaaPoista
 27. Tämä ei nyt liity mitenkän mihinkään mutta piti oikein tulla sanomaan että tykkään sun nimestä, olen aina tykännyt Tiiu, niin siisti nimi=)
  Jotkin sanat ja nimet vaan kolahtaa, verbaalikko kun olen.

  VastaaPoista
 28. On kyllä ihan supermahtavaa kun kesä tekee tuloaan. Muutamia vuosia sitten jaksoin vielä kylvää keväisin siemeniä mutta yhtenä kesänä kaikki meni piloille niin siihen loppui innostus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän lähestyminen on ihan parasta. Kylvöjen kanssa tosiaan välillä tulee epäonnistumisiakin, itselläni yleensä joka vuosi joku menee pieleen, esim. viime vuonna purjo ei itänyt lainkaan. On kyllä tosi kurja, jos samalle kesälle sattuu näitä paljon.

   Poista
 29. Eikö olekin kivaa, kun näkee siementen itäneen. Itsekin kylvin muutaman tomaatinsiemenen, jotka ovat itäneet. Saa nähdä tuleeko niistä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka päivä täytyy käydä kurkkimassa, joko jotain viherrystä olisi näkyvissä!:D Toivottavasti tomaattisi kasvavat hyvin ja saat makoisaa satoa!

   Poista
 30. Tästä postauksestasi tuli kyllä todella hyvä mieli. Meillä oli aikoinaan viisitoista vuotta viljelypalsta ja silloin taimia oli keväisin joka paikassa kasvamassa. Nyt kun minulla on enää vain pieni parveke, niin yritän pärjätä vähemmällä sadolla, lähinnä yrteillä, mansikalla ja tomaatillakin.

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä olen viime kesää lukuunottamatta kasvattanut kaikki hyötykasvit ruukuissa terassilla tai parvekkeella. Nyt opettelen kasvattamista istutuslaatikoissa ja kasvihuoneessa. Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle!:)

   Poista

Kiva, kun kävit sivuillani. Kommenttisi piristävät päivääni. Kiitos niistä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...